PALJON ONNEA MEILLE!

 

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja Kajastus juhlivat 85-vuotispäiviään avoimien ovien merkeissä. Meillä on paljon ystäviä! Nämä kuvat kertovat ilosta ja hyvästä mielestä.

Poikkeuksellisesti julkaisemme tässä jutun kuvatekstit, koska muuta tekstiä kuvatarinassa ei ole.

Näkövammaismuseon museoamanuenssi Kari Huuskonen ja juhlapuheen muita kuuntelijoita, alla Kamarikuoro Kontrapunktin johtaja Arto Joutsimäki ja tarjoilupisteen jono.

Puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula luovutti Näkövammaisten Kulttuuripalvelun pöllöpalkinnon Suomen elokuvasäätiön kotimaan levityspäällikkö Harri Ahokkaalle. Palkinto oli tällä kertaa Carola Blomstedtin keraaminen pienoisveistos. Muistamme säännöllisen epäsäännöllisesti pöllöpalkinnolla sellaista henkilöä, josta pidämme ja jota kunnioitamme ja joka on tehnyt työtä yhdistykselle tärkeiden asioiden eteen saamatta yhdistykseltä palkkaa tai palkkiota. Pöllöpalkinnon ideaan kuuluu, ettei se ole koskaan samanlainen, eikä sitä myönnetä tiettynä aikana, vaan silloin kun tuntuu, että tälle ihmiselle kuuluu pöllö. Harri Ahokas on edistänyt elokuvien kuvailutulkkausta merkittävällä tavalla. Onnea! (T.R)

Maljat on kohotettu. Hetki on kunniakas, suorastaan arvokkaan vakava. Näkövammaisten liiton korkein johto onnittelemassa 85 vuotta täyttävää jäsenjärjestöään Näkövammaisten Kulttuuripalvelua; liiton puheenjohtaja Sari Loijas, toimitusjohtaja Jukka Tahvanainen (selin) ja ts. järjestöjohtaja Timo Kuoppala ja onnittelut juuri vastaanottanut Eija-Liisa Markkula. (E-L.M)

Kulttuuripalvelun vanhin harrasteryhmä on Kontrapunkti-kuoro, jonka laulajien joukossa on alusta asti mukana olleita. Nykyisin ”puikoissa” on Arto Joutsimäki, jonka johdolla jo harjoitellaan toisen Raimo Tanskasen lauluista koostuvan levyn julkaisemiseksi. (E-L.M)

Juhlissa oli monenlaisia esityksiä. Kamarikuoro Kontrapunkti lauloi, Repe-ryhmä esiintyi ja jopa yllätysesityksiä nähtiin. Oikealla on standup-komiikalla ilahduttanut Milla Lindh ja alla monipuolinen laulaja Sirkku Heinäluoto.

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjesti jäsenilleen Välähdyksiä-kirjoituskilpailun. 85-vuotisjuhliin pääsivät palkittaviksi kilpailun voittaja Olli Lehtinen, Kajastuksen Vinokas (oikealla) ja Kerttu Ekholm (keskellä) Vasemmalla on toimistohoitaja Airi Lehtonen.

Näkövammarekisterin luvut ulkoa osaava tutkimuspäällikkö Matti Ojamo saa ilmeisen mielenkiintoisia vertailulukuja juuri Amerikasta Suomeen joksikin aikaa palanneelta Päivi Löppöseltä. (E-L.M)

Juhlissa esiintyi myös maankuulu Repe-ryhmä, joka on erikoistunut Reino Helismaan kuunnelmien esittämiseen.

Suomen Kuurosokeat ry:n tiedottaja Tuija Wetterstrandin kanssa riitti juttua. Tuijalta on ensi vuonna ilmestymässä tietokirja Punaisten panssarijuna 1918. Kirja kertoo punakaartin panssarijunan n:o 1 miehistöstä ja matkoista sisällissodassa 1918. Jyhkeästä nimestä huolimatta on eri arkistolähteitä taitavasti yhdistämällä saatu aikaan vetävä tarina, josta välittyy kuva koko sodasta ja sen tärkeimmistä tapahtumista. Vierellä toimittaja Jaakko Evonen.(T.R)

Melkoisella varmuudella tässä muistellaan sattuneita kommelluksia. Sari Kekkosen juttu naurattaa jo heti alusta pitäen Ilkka Väisästä, Minna Anttosta ja Eija-Liisaa. Parasta on se, että toisillekin sattuu! (E-L.M)
Tämä kuva vaatisi taustakseen vanhanaikaisen maisemalavasteen tai taidokkaasti poimutellut raskaat verhot. Näkövammaispiirien kuuluisin ja jykevin basso Tarmo Kulmanen ja Thalian tarhojen eli teatterin La Grande Dame Inkeri Kauppinen poseeraavat taiteilijuuden iättömyyttä hehkuen…
(E-L.M)

Kulttuuripalvelun pitkäaikainen toiminnanjohtaja, toimiston sielu, Eila Huhtilainen seuranaan kaikille yhtä lailla tuttu yhdistyksemme kunniajäsen Annikki Peltonen. Tyylikkäät ladyt seurailevat viisaan hillitysti juhlatunnelman kohoamista. (E-L.M)

Kerttu Ekholm, Airi Lehtonen ja Eija-Liisa Kulttuuripalvelun käytävällä.

HUNin Ilkka Väisänen ja toiminnanjohtaja Heikki Majava Eija-Liisan jututettavina, sivuttain Jukka Penttilä.

Sari Loijaksella on paljon vanhoja tuttuja näkövammaispiireissä. Kulttuuripalvelun kunniapuheenjohtaja Pentti Kivelän kanssa oli hauska jutustella. Pentin seuralaisena selin arvatenkin Marja-Liisa Moisala. (E-L.M)