LINTUMIEHEN PALUU

Luontokuvaaja, taidemaalari Pasi Ahposesta ei ole kuulunut vähään aikaan. Nyt kuuluu! Hän innostui uudestaan luontokuvauksesta, kun aivan sattumalta hänen eteensä tupsahti pohjoisessa hyvin harvinainen vieras, nokkavarpunen!

Näin Pasi kirjoittaa: ”Nokkavarpusen englanninkielinen nimi on Hawnfinch, lahko: varpuslinnut, heimo: peipot, suku: coocothraustes, pituus 18-20 cm, siipien kärkiväli 32 cm, paino 40- 50 grammaa. Pesii Suomessa vähälukuisena eteläisimmässä Suomessa, pesintäkanta noin 350 paria. Suomalaiset nokkavarpuset talvehtivat Keski-Euroopassa.”
Pasin asuinpaikassa Ivalon Koppelonkylässä nokkavarpusta ei ole juuri nähty, ehkä se leviää yhä pohjoisemmaksi.
Jos kesällä ei ole kauhea räkkäkeli, saamme lisääkin kuvia. Pasin uusi riistakamera on jo tallentanut kettuja ja hirviä.
Pasilla on juhlavuosi: kesällä tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä kun Pasi aloitti kuvataiteilijana. Pasin kuvia ja taidetta löytyy netistä hakusanalla Pasi Ahponen.