MAURI JA MUSTIS 2 2016

Sarjakuvassa on 6 ruutua ja puhekuplat on kirjoitettu hiukan vasemmalle kallistuvilla tikkukirjaimilla. Sarjakuvan yläpuolella on mustat pyöreät lasit, sitten teksti Mauri & Mustis ja perässä 4 tassunjälkeä.
Mauri on mustatukkainen, normaalivartaloinen mies, jolla hiukset ovat keskeltä päätä kuin kukonharja. Hänellä on kookas soikean mallinen pottunenä, suurehkot korvat ja hän käyttää pyöreitä mustia laseja. Isosta suusta näkyy puhuessa tasainen hammasrivi. Kaula on suhteessa muuhun vartaloon hyvin ohut. Mauri käyttää valkoista keppiä oikeassa kädessä.
Mustis on väriltään musta keskikokoinen koira, mutta pää on vaalea. Kirsu ja korvat ovat mustat ja silmät suuret ja pyöreät. Häntä ja sivuille sojottavat kapeat luppakorvat ovat muutamalla vekillä. Hännän ja korvien päät ovat pallomaiset, kuten myös vartalo. Kaula on ohut, jossa on paksu ylisuuren näköinen kaulapanta.

Tämän sarjakuvan ruuduissa taustana on hennon vihertävä seinä.
Ensimmäinen ruutu: Mustis seisoo takatassuillaan näkyen hännästä ylöspäin, ilme viekkaana. Suu on virneessä yläkulmahampaat pilkistäen ja luomet verhoaa silmien yläosaa. Mustis pitää etutassuissaan päällekkäin kahta paperiarkkia itseensä päin, joista lukee: ”Mauri, entinen salainen agentti sokeutui taistelussa kansainvälistä rikollisliigaa vastaan.”
Toinen ruutu: Mustiksella paperit vasemmassa tassussa. Päällimmäinen paperi on täynnä tekstiä ja alimmaisesta näkyy vain reunat. Mustis kohottaa etutassujaan, jännittäen pienet hauiksen nystyrät näkyviin. Silmät raukeana ja ilme itsetyytyväisenä Mustis toteaa: ”Maurille luotiin uusi henkilöllisyys ja avuksi hänelle tuli poliisikoira Mustis, joka on taistelulajiekspertti, älykäs, nopea, komea ja peloton.”
Kolmas ruutu: Mustis on etutassut levällään, paperit vasemmassa tassussa. Hurjistunein ilmein, silmät puoliummessa Mustis paasaa: ”Eräänä päivänä Mustis saa vihiä maailmaa uhkaavasta rikosaallosta ja alkaa kilpajuoksu aikaa vastaan. Onnistuvatko sankarimme estämään gangsterien aikeet ajoissa?”
Neljäs ruutu: Mustis on heittänyt paperit eteensä ilmaan ja huitoo innoissaan etutassuillaan. Silmät ymmyrkäisinä ja suu leveässä hymyssä hammasrivistö näkyen Mustis selittää:” Mauri ja Mustis seikkailevat maalla, merellä, ilmassa ja avaruudessa kohuelokuvassa Koira-agentti Mustis!”
Viides ruutu: Mauri seisoo vasemmalla valkoinen keppi peukalon hangassa. Mustis oikealla Maurin edessä ja kummankaan jalat eivät näy. Vasen käsi selittävästi ojennettuna Mauri toteaa: ”Arvostan kyllä mielikuvitustasi, mutta en usko, että elokuvasäätiö innostuu tarinasta.” Mustis vastaa innokkaana painottaen sanomaansa etutassulla: ”Toimii tämä kuunnelmana tai kirjanakin!”
Kuudes ruutu: Mauri näkyy rintakehästä ylöspäin ja Mustis seisoo oikealla sivuttain, näkyen kokonaan. Mauri sanoo hiukan tyytymätön ilme kasvoillaan: ”Lisäksi väität, että käsikirjoitus perustuu tositarinaan.” Mustis vastaa vienosti hymyillen silmät suurina: ”Onhan se totta, että sinä olet sokea ja minä opaskoira. Hyvä tarina vaatii aina pientä dramatisointia!”
Kuvailu Eija Paasu ja Sari Rajala