Äänirunopuro solisee

Teksti: Timo Kuoppala

Äänirunopuro on solissut verkossa jo yli vuoden. Tuomo Burmanin ja Ulla-Maija Mantereen julkaisemassa blogissa voi kuulla Ulla-Maijan kirjoittaman uuden runon viikoittain sekä kansallisina juhlapäivinä. Tuomo vastaa blogin teknisestä toteutuksesta ja alkuspiikeistä. Äänimaisema on luotu Ylen vapaasti käytettävillä tehosteilla.
Tuomo on kuopiolaisen lupsakka näkövammainen tietotekniikka- ja äänialan ammattilainen. – Ääni on minulle tärkeä asia ja olen äänestä hyvin kiinnostunut. Teen äänijuttuja. Olen mukana toimittamassa radio-ohjelmaa. Minulla on oma YouTube-kanava “Äänitarinankertoja Tuomo”, siellä voi ääntäni kuulla enemmänkin. Minun tärkeimpiä harrastuksiani ovat kuorolaulu, lukeminen ja mökkeily, kertoo Tuomo blogin sivuilla.
Ulla-Maija Mantere sanoo Toivontaika-sivuillaan olevansa positiivisella elämänasenteella varustettu kotkalainen. – Näkö- ja liikuntakykyni on rajoittunut, mutta en ole antanut sen haitata elämääni. Olen työskennellyt eri työpaikoissa ja yrittäjänä. Ulla-Maija haluaa tarjota elämänkokemuksensa myös muiden avuksi. Hän kirjoittaa runoja tilauksesta, ja voi tulla myös tapahtumaan puhujaksi.
Viime vuoden joulukuussa puron äärellä runoiltiin Vetovoiman laista:

Usko tai älä,
älä runoa tätä lukematta jätä.
Kaikki, mihin keskittyy,
se elämässäsi lisääntyy.
Rahaako murehdit,
murheeseenko energiasi keskitit.
Terveys rakoilee,
ja niin terveys heikkenee edelleen.
Ystäviä et ympärilläsi nää,
yksinäisyys vielä seuraksesi jää.
Vaan luotappa iloon, rakkauteen,
huomaat huoliesi kadonneen.
Näin vetovoiman laki toimii,
vastaamme siitä, mitä kukin omaan ”koriinsa” poimii.

Ulla-Maija Mantere

Äänirunopuron blogi löytyy sivuilta www.aanirunopuro.fi. Runoja voi kuulla eri podcast-alustoilla ja blogin voi saada myös sähköpostiinsa.