MAURI JA MUSTIS

Mauri & Mustis 4, 2020

Kuvailukäsikirjoitus Eija Paasu ja Sari Rajala

Sarjakuva koostuu viidestä ruudusta. Puhekuplat on kirjoitettu käsin tikkukirjaimilla piirtämisen yhteydessä. Sarjakuvan yläpuolella on mustat pyöreät lasit, sitten teksti Mauri & Mustis ja perässä neljä tassunjälkeä.
Mauri on mustatukkainen, normaalivartaloinen mies, jolla hiukset ovat keskeltä päätä kuin kukonharja. Hänellä on kookas soikean mallinen pottunenä, suurehkot korvat ja hän käyttää pyöreitä mustia laseja. Isosta suusta näkyy puhuessa tasainen hammasrivi. Kaula on suhteessa muuhun vartaloon hyvin ohut. Mauri käyttää valkoista keppiä oikeassa kädessään.
Mustis on väriltään musta keskikokoinen koira. Pää on muuten vaalea, mutta päälaki on musta. Yläleuka on korostuneen suuri alaleukaan verrattuna ja kirsu on soikeahko musta pallo. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Häntä ja sivuille sojottavat kapeat mustat luppakorvat ovat muutamalla vekillä. Hännän ja korvien päät ovat pallomaiset, kuten myös vartalo. Kaula on ohut, jossa on paksu ylisuuren näköinen kaulapanta.

Ensimmäinen ruutu on koko sivun levyinen: Mustis opastaa Mauria nurmikkoon rajautuvalla hiekkapohjaisella kävelytiellä. Parivaljakko on keskellä kuvaa ja kävelevät kohti oikeaa reunaa. Taustalla on osittain näkyvä lehdetön koivu, pensaikkoa ja ruudun oikeassa reunassa näkyy osa nelikerroksisesta talosta. Maurilla on yllään liilan väriset takki ja lenkkarit. Hänellä on siniset housut ja vihreäraitaisen kaulahuivin hän on kietaissut kaulansa ympärille. Päässä on musta baskeri. Maurilla on hengityssuojain, joka peittää suun ja ison nenän. Mauri sanoo Mustikselle: ”Tämä korona-aika alkaa jo kyllästyttää!” Mustis katsoo eteenpäin ja vastaa hiukan tylsistyneen näköisenä: ”Onneksi opaskoira ei sentään tarvitse hengityssuojainta, sehän haittaisi hajuaistiakin.”
Toinen ruutu: Keskellä kuvaa Mauri ja Mustis ovat edestä päin kuvattuina. Pilvetöntä taivasta vasten heistä näkyy vain yläosat. Mauri pitää valjaista kiinni ja oikeassa kädessä on valkoinen keppi. Mauri arvelee:” Kasvomaskit haittaavat varmasti huonokuuloisia tosi paljon.” Mustis katsoo Mauriin päin ja asian oivaltaneena tokaisee: ”Niin, kun ei näe suun liikkeitä.”
Kolmas ruutu: Mauri on yksin lähikuvassa. Hänen mustat pyöreät lasinsa ovat hiukan kasvomaskin päällä. Mauri toteaa: ”Itselleni hengityssuojain on lähinnä pieni harmi.”
Neljäs ruutu: Parivaljakko seisoo kävelytiellä. Maurin vasen käsi on ojossa eteen päin pitäen valjaista kiinni. Mauri sanoo: ”Iso nenä ei ole paras mahdollinen maskin kanssa, ja vaikeuttaahan tämä hiukan hengitystä.” Mustis kääntää huvittuneena katseensa Mauriin päin ja puree alahuultaan.
Viimeinen ruutu: Mauri on kuvassa vasemmalla näkyen hartioista ylöspäin ja Mustis oikealla vain pää näkyen. He katsovat toisiaan päin ja Mauri selittää: ”Monet silmälasien käyttäjät harmittelevat myös lasien huurtumista maskin kanssa.” Mustiksella on lupsakka ja huvittunut ilme, kun se sanoo ensimmäistä sanaa painottaen: ”SE ei onneksi haittaa sinua!”