KULTTUURIN TUULAHDUKSIA

Teksti: Tanja Rantalainen

Kamarikuoro Kontrapunktin yhteistyö Karelia-kuoron kanssa on päättynyt ja vuonna 1975 perustettu näkövammaisten kuoro jatkaa toimintaansa itsenäisenä. Syyskaudella 2019 toiminta jäsentyy ja tammikuussa 2020 alkaa uudestaan täydellä teholla. Syyskuun alkajaisiksi kokoonnutaan Kulttuuripalvelun toimistolle tutustumaan uuteen kuoronjohtajaan Hanna-Maria Valveen ja kertomaan kuorotoimintaan liittyviä toiveita ja ajatuksia.

Kulttuuripalvelun syyskausi ei pääse täyteen vauhtiin ilman Anne Huttusen ja Satu Linnan loihtimaa roolipeliä. Yhdistyksen toimistolla lokakuun ensimmäisenä lauantaina pelattavassa Kaksitoista liljaa -pelissä eletään 1800-luvun loppuvaiheita. Pieni seurue kokoontuu Mustalammen kartanoon pitämään Topelius-aiheista lukupiiriä. Tunnelma on ankea, koska kartanossa on hiljattain sattunut tuhoisa tulipalo. Lukupiiriläiset odottavat tavanomaisen ikävää päivää, mutta äkkiä alkaa sattua ja tapahtua….

Jenny ja Antti Wihurin rahaston tukema Diginuotit-projekti huipentuu 31.10. klo 13-15 Iiris-keskuksen Valo-tilassa järjestettävään julkistustilaisuuteen, jonne kutsutaan musiikinopettajia ja -opiskelijoita ympäri Suomen. Silloin julkaistaan opipistenuotteja.fi sivusto kaikkine herkkuineen. Sivustoa on kesän aikana huolellisesti testattu, kun Joose Ojala on ohjannut sen käyttöön seitsemää näkövammaista opiskelijaa.

Syksyn mittaan käydään myös kulttuurimatkoilla. Tutustumme Tiedekeskus Tuorlan observatorioon yhdessä Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n jäsenten kanssa. Myöhemmin marraskuussa tapaamme iloisia eteläkarjalaisia Lappeenrannassa Wolkoffin talomuseossa.

Tarkemmat, aina ajantasaiset tiedot syksyn tapahtumista löydät nettisivuiltamme www.kulttuuripalvelu.fi

Kiinnostavaa, kaunista syksyä toivottaa
kulttuurituottaja