Mauri & Mustis 2 2019

Kuvailukäsikirjoitus Sari Rajala ja Eija Paasu

Sarjakuva koostuu kuudesta ruudusta.
Puhekuplat on kirjoitettu hiukan vasemmalle kallistuvilla tikkukirjaimilla. Sarjakuvan yläpuolella on mustat pyöreät lasit, sitten teksti Mauri & Mustis ja perässä neljä tassunjälkeä.
Mauri on mustatukkainen, normaalivartaloinen mies, jolla hiukset ovat keskeltä päätä kuin kukonharja. Hänellä on kookas soikean mallinen pottunenä, suurehkot korvat ja hän käyttää pyöreitä mustia laseja. Isosta suusta näkyy puhuessa tasainen hammasrivi. Kaula on suhteessa muuhun vartaloon hyvin ohut. Mauri käyttää valkoista keppiä oikeassa kädessään.
Mustis on väriltään musta keskikokoinen koira. Pää on muuten vaalea, mutta päälaki on musta. Yläleuka on korostuneen suuri alaleukaan verrattuna ja kirsu on soikeahko musta pallo. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Häntä ja sivuille sojottavat kapeat mustat luppakorvat ovat muutamalla vekillä. Hännän ja korvien päät ovat pallomaiset, kuten myös vartalo. Kaula on ohut, jossa on paksu ylisuuren näköinen kaulapanta.
Ensimmäinen ruutu Mauri istuu muhkeassa nojatuolissa kuvan vasemmalla puolella. Hänellä on vihreä paita, siniset housut ja tohvelit jaloissaan. Mauri pitää käsissään kuulokkeita, joista lähtee kierteinen johto pöydällä olevaan kuuntelulaitteeseen. Mustis seisoo Maurin edessä raidallisella matolla. Se katsoa napittaa Mauria hyväntuulisena. Innostuneena Mauri sanoo: ”On kyllä mahtavaa, että äänikirjojen valikoima on nykyään niin valtava”.
Toinen ruutu Mauri on yksin lähikuvassa rinnasta ylöspäin. Hän istuu edelleen kuulokkeet käsissään ja hymyssä suin jatkaa: ”Aikoinaan äänikirjoja tehtiin vain näkövammaisia varten, nyt ovat muutkin huomanneet miten käteviä ne ovat”.
Kolmas ruutu Mustis seisoo poikittain matolla keskellä kuvaa, katsoen vasemmalle päin. Vekillä olevat korvat ja häntä ovat pystyssä, kun se toteaa tohkeissaan: ”Se on totta, itsekin kuuntelen niitä mielelläni”.
Neljäs ruutu Mustis on lähikuvassa osittain näkyen. Se tuijottaa edelleen vasemmalle. Hymynkare suupielissä ja oikea etutassu pystyssä se täsmentää: ”Niitä voi kuunnella myös sellaisissa paikoissa, missä kirjan lukeminen ei onnistuisi”.
Viides ruutu Mustis on kuvan keskellä yläosa näkyen. Se pitää puhelinta oikeassa etutassussaan. Korvissa olevista nappikuulokkeista roikkuu ohuet johdot molemmin puolin päätä. Nauravainen Mustis katsoo puhelinta samalla osoittaen korvissaan olevia kuulokkeita. Iloisena se virkkaa: ”Nappikuulokkeet ovat niin huomaamattomat, että minäkin voin kuunnella kirjoja, vaikka puistossa”.
Viimeinen ruutu Mauri istuu huvittuneena kuvan vasemmalla puolella. Mustis seisoo hänen edessään ja molemmista näkyy vain yläosa. Mustiksella on edelleen puhelin etutassussaan ja kuulokkeet korvillaan. Silmät puoliummessa tyytymättömänä hammasta yhteen purren Mustis puuskahtaa: ”Kirjaa lukeva koira taas herättää kiusallista huomiota vielä nykyaikanakin”.