PIPPURIDINO KUVAILUTULKATTUNA

Kuvailutulkatut teatteriesitykset ovat vielä melko harvinaisia Suomessa. Tulevana syksynä Teatteri

Hevosenkenkä valmistautuu vastaanottamaan näkövammaisia lapsikatsojia Pippuridino-esitykseen.

Pippuridinon esityspäivä on sunnuntai marraskuun 13, valtakunnallisen Sokeain viikon avajaispäivänä kello 15. Ennen esityksen alkua yleisö pääsee tunnustelemaan näyttämön lavasteita, roolihenkilöiden vaatetusta, hahmojen olemusta ja esityksen mielenkiintoista tarpeistoa.
– Näytelmän henkilöt esittäytyvät ja voivat keskustella yleisön kanssa, jolloin esiintyjien äänet tulevat varmasti tutuiksi, sanoo näytelmän ohjannut Eero Ahre (kuvassa ylhäällä).
– Pippuridino-näytelmässä on huumoria, kommelluksia ja vähän lempeää jännitystäkin. Teatterin katsomossa muiden ihmisten läsnäolo ja ympärillä istuvien katsojien aistiminen luovat ainutlaatuisen tunnelman. Lapset voivat elää teatteriesityksen luomassa maailmassa kokonaisvaltaisesti. Mahdollinen jännitys pysyy lapselle turvallisella tasolla. Kun lapsi ja aikuinen kokevat yhdessä saman esityksen, on näytelmää hauska muistella jälkeenpäin.
Teatteri Hevosenkengällä on aiempaakin kokemusta kuvailutulkatusta lastenteatterista. Syksyllä 2012 esitettiin näytelmä Kummituskekkerit näkövammaisille lapsille ja heidän perheilleen ja se oli suuri menestys. Kummituskekkerien kuvailukäsikirjoituksen laatinut Eero Ahre vastaa tälläkin kertaa käsikirjoituksesta ja toimii nyt myös kuvailutulkkina.
Eero Ahrella on pitkä historia nukketeatterin parissa: tänä syksynä tulee kuluneeksi 35 vuotta siitä kun hän aloitti näyttelijänä helsinkiläisessä Nukketeatteri Sampossa. Teatterikorkeakoulun nukketeatteriopintojen jälkeen hänet kiinnitettiin Teatteri Hevosenkenkään 1984. Ahre on täydentänyt opintojaan Institut International de la Marionette’ssa Ranskassa sekä kouluttautumalla kuvailutulkiksi.

Teatteri Hevosenkenkä toimii vuonna 1899 rakennetussa idyllisessä kansakoulussa, joka on kunnostettu ja laajennettu lapsia ajatelleen. Teatterin piha-alueella on runsaasti pysäköintitilaa. Teatterin toimistolla ja lavastamolla on pihapiirissä omat rakennuksensa.
Ensi-iltoja Hevosenkengällä on vuosittain vähintään kaksi. Ohjelmistossa on samanaikaisesti useita näytelmiä, aina myös ruotsinkielinen esitys. Esityksiä on noin 300 vuodessa ja niissä noin 30 000 katsojaa.

Lastennäytelmä PIPPURIDINO kuvailutulkattuna
Aika: Sunnuntai 13.11.2016 klo 15.00.
Paikka: Teatteri Hevosenkenkä
Juhannusmäki 2, Mankkaa, Espoo.
Tiedustelut ja lippuvaraukset arkisin klo 8.00-16.00
Puh (09) 439 1220, www.hevosenkenka.fi
Lipun hinta esitykseen on näkövammaiselta 7,50 euroa.
Saattajan lipun hinta on samoin 7.50 euroa.
(lipun hinta muuten 14,50 euroa).
Lippuja voi varata Anne Latva-Nikkolan kautta
sähköposti anne.latva-nikkola@silmatera.fi
ja puh. 050-4039080