MAURI JA MUSTIS KUVAILTUNA

Mauri & Mustis 1, 2021

Sarjakuva koostuu viidestä ruudusta. Puhekuplat on kirjoitettu käsin tikkukirjaimilla piirtämisen yhteydessä. Sarjakuvan yläpuolella on mustat pyöreät lasit, sitten teksti Mauri & Mustis ja perässä neljä tassunjälkeä.
Mauri on mustatukkainen, normaalivartaloinen mies, jolla hiukset ovat keskeltä päätä kuin kukonharja. Hänellä on kookas soikean mallinen pottunenä, suurehkot korvat ja hän käyttää pyöreitä mustia laseja. Isosta suusta näkyy puhuessa tasainen hammasrivi. Kaula on suhteessa muuhun vartaloon hyvin ohut. Mauri käyttää valkoista keppiä oikeassa kädessään.
Mustis on väriltään musta keskikokoinen koira. Pää on muuten vaalea, mutta päälaki on musta. Yläleuka on korostuneen suuri alaleukaan verrattuna ja kirsu on soikeahko musta pallo. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Häntä ja sivuille sojottavat kapeat mustat luppakorvat ovat muutamalla vekillä. Hännän ja korvien päät ovat pallomaiset, kuten myös vartalo. Kaula on ohut, jossa on paksu ylisuuren näköinen kaulapanta.

Ensimmäinen ruutu, joka on koko sivun levyinen.
Mauri ja Mustis istuvat keittiössä pyöreän pöydän ääressä vastapäätä toisiaan. Molemmat pitelevät höyryävää mukia edessään. Vasemmalla olevan Maurin vieressä on pieniä pyöreitä leivonnaisia lautasella. Mustiksen lautasella on luun mallisia ruskeita keksejä. Keskellä on osittain näkyvä maitotölkki. Maurin takana näkyy työtasoa, kaapistoa ja kaakeliseinää. Liilan väriseen paitaan pukeutunut Mauri aloittaa keskustelun sanomalla: ”Toivottavasti vuosi 2021 on parempi kuin edellinen.”
Oikealla istuvan Mustiksen häntä roikkuu tuolin poikkipienan alta ja selän takana näkyy oven karmia. Mustis vastaa iloisena: ”Siihen ei paljon vaadita, mutta ihan varmasti se on edellistä parempi.”

Toinen ruutu
Vain Mustis näkyy keskellä kuvaa kaulasta ylöspäin. Mustiksen silmät lurpattavat puoliksi kiinni ja suupielessä on tyytymättömyyden poimu. Pitäen oikeaa tassuaan pystyssä edessään Mustis toteaa: ”Kunhan nyt koronarokotukset saataisiin hoidettua nopeasti niin maailma voisi keskittyä muiden ongelmien ratkaisuun, niistähän ei ole pulaa.”

Kolmas ruutu
Mauri on kuvassa vasemmalla kuvattuna viistosti selän puolelta. Oikean käden etusormi pystyssä hän arvelee: ”Toivottavasti USA:n presidentin vaihtuminen on askel parempaan suuntaan.” Hänen edessään istuva Mustis on laittamassa luukeksiä suuhunsa ja posket pullottavat kuin olisivat jo täynnä keksejä. Korvat ylös sojottaen ja silmät innosta loistaen Mustis sanoo: ”Askel, harppaus tai jopa loikka!”

Neljäs ruutu
Viistosti takaapäin näkyvä Mustis toteaa vastapäätä istuvalle Maurille leppoisana: ”Itse olen ihan varma, että uusi presidentti on PALJON parempi kuin edellinen!”
Mauri pitelee kaksin käsin höyryävää mukia ja epävarma ilme kasvoillaan sanoo: ”Mistä sen voi niin varmasti tietää?”

Viimeinen ruutu
Molemmat näkyvät sivusta päin. Mustis on laskenut mukin pöydälle ja pitää oikeaa tassuaan pystyssä. Silmät viirullaan Mustis katsoo Mauria ja selittää: ”Yksinkertaista järkeilyä, vanhalla ei ollut lemmikkieläimiä mutta nykyisellä on KAKSI KOIRAA!”
Mauri pitää mukia ylhäällä molemmin käsin. Virnistäen hän vastaa: ”Niinpä tietenkin.”

Kuvailukäsikirjoitus Sari Rajala ja Eija Paasu