KULTTUURIN TUULAHDUKSIA: VIRKISTÄVÄÄ KULTTUURISYKSYÄ

Teksti: Tanja Rantalainen

Syksyn toimintaa muovaillaan Kulttuuripalvelussa sormet herkkinä. Varaudumme siihen, että koronan toinen aalto kohoaa korkeana ja toiminta on taas toteutettava etänä. Toisaalta toivomme, että voisimme karun kevään jälkeen vihdoinkin kokoontua nauttimaan taiteesta samassa tilassa, erityisesti kun tänä syksynä olisi mahdollista kokea monta herkullista hetkeä ja retkeä kuvailutulkattuihin esityksiin.

Kansallisteatterin kuvailutulkattu Kauppamatkustajan kuolema on toimintakalenterissamme syyskuussa. Arthur Millerin klassikkoa amerikkalaisen unelman vararikosta tähdittävät Hannu-Pekka Björkman, Aku Hirviniemi, Samuli Niittymäki ja Kristiina Halttu.

Turun kaupunginteatterin Cabaret-musikaalin päähenkilö, kirjailija Clifford Bradshaw on elämälleen suuntaa etsivä unissakävelijä Berliinissä, jonka asukkaat hakevat sodan jälkeen lämpöä toisistaan. Vuonna 1931 yöelämän keskipiste on Kit Kat Club, jossa jokainen saa olla oma itsensä – tai kuka haluaa. Kulttuuripalvelun väki kokee kuvailutulkatun musikaalin marraskuussa.

Ilmatila-ryhmä hellii meitä toivottavasti kuvailutulkatulla nykysirkuksella kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä marraskuussa. Keinu-esitys rauhoittaa ilma-akrobatian, musiikin, äänten – ja keinumisen äärelle. Esitystilaan toivotetaan tervetulleeksi korkeintaan 40 henkilön joukko, joka voi nauttia meditatiivisesta esityksestä vaikka säkkituolissa pötköttäen.

Kulttuuripalvelun nettisivuja ollaan siirtämässä uudelle pohjalle. Ennen kuin uudet sivut voidaan julkaista, vanha sivustomme voi vaikuttaa hieman pysähtyneeltä, sitä kun ei muutostyön aikana enää päivitetä. Toivottavasti jo syyskuussa avautuu uusi ja uljaampi nettinäkymä yhdistyksemme toimintaan. Jos et löydä etsimääsi mullistuksen alla olevalta sivustoltamme, voit aina kysyä ajantasaisia tietoja toimistolta.

Virkistävää kulttuurisyksyä yhdessä tai etänä toivottaa
kulttuurituottaja