MAURI & MUSTIS 4

Kuvailukäsikirjoitus Sari Rajala ja Eija Paasu

Sarjakuva koostuu kuudesta ruudusta.
Puhekuplat on kirjoitettu hiukan vasemmalle kallistuvilla tikkukirjaimilla. Sarjakuvan yläpuolella on mustat pyöreät lasit, sitten teksti Mauri & Mustis ja perässä neljä tassunjälkeä.
Mauri on mustatukkainen, normaalivartaloinen mies, jolla hiukset ovat keskeltä päätä kuin kukonharja. Hänellä on kookas soikean mallinen pottunenä, suurehkot korvat ja hän käyttää pyöreitä mustia laseja. Isosta suusta näkyy puhuessa tasainen hammasrivi. Kaula on suhteessa muuhun vartaloon hyvin ohut. Mauri käyttää valkoista keppiä oikeassa kädessään.
Mustis on väriltään musta keskikokoinen koira. Pää on muuten vaalea, mutta päälaki on musta. Yläleuka on korostuneen suuri alaleukaan verrattuna ja kirsu on soikeahko musta pallo. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Häntä ja sivuille sojottavat kapeat mustat luppakorvat ovat muutamalla vekillä. Hännän ja korvien päät ovat pallomaiset, kuten myös vartalo. Kaula on ohut, jossa on paksu ylisuuren näköinen kaulapanta.
Ensimmäinen ruutu
On talvinen sää ja lunta sataa tunnelmallisesti. Mauri ja Mustis kävelevät jalkakäytävällä oikealle päin. Taustalla on kerrostalon seinä ja osittain näkyvät kaksi ikkunaa. Maurilla on päässään pipo, jossa on punainen tupsu ja koristeraita.
Yllään hänellä on liila takki, kaulaan kiedottu punainen kaulahuivi ja käsissään siniset sormikkaat. Hänellä on reppu selässään ja oikeassa kädessään valkoinen keppi. Vasen käsi pitää Mustiksen valjaista kiinni. Mauri toteaa edellään rennosti astelevalle Mustikselle: ”Olipa taas kivat pikkujoulut.” Tähän Mustis vastaa hyväntuulisena: ”Jep!”

Toinen ruutu
Mustis on kuvassa vasemmalla, vain etuosa näkyen. Sen tassu on pystyssä kolme varvasta harittaen. Takaviistoon katsoen, iloisena Mustis selittää: ”Jokinen suoriutui Joulupukin tehtävästäänkin mallikkaasti.”

Kolmas ruutu
Parivaljakko on jatkanut kulkuaan. Taustana on sininen taivas, jota täplittää leijuvat lumihiutaleet. Mustis jatkaa selontekoaan vilkaisten Mauria: ”No, asuun olisi voinut panostaa hiukan enemmänkin, mutta eihän se näkövammaisten pikkujouluissa ole niin tarkkaa.” Mauri vastaa hymähtäen sukkela ilme kasvoillaan: ”Heh!”

Neljäs ruutu
Lähikuva Maurista. Kulmiaan kohottaen ja naurussa suin hän tiedustelee Mustikselta: ”Tarkoitatko, että se ei ollutkaan oikea joulupukki?”
Viides ruutu
Mustis on lähikuvassa keskellä ruutua, lumisateinen taivas taustanaan. Mustis on kääntänyt päätään taaksepäin ja tärkeilevänä silmät puoliummessa sanoo: ”Joulupukki ei tietenkään ehdi kaikkialle, joten hänen on pakko joskus käyttää sijaisia.”
Viimeinen ruutu
Mauri ja Mustis ovat seisahtaneet talon ulkoportaiden eteen. Maurin selän takana vasemmalla näkyy lumitöiden jäljiltä lumikasoja ja kaukana häämöttää kerrostalon kulmaus. Mustis selittää tassu pystyssä rehvakas virne naamallaan: ”Koiran hajuaisti on sen verran tarkka, että tajusin sen jo pikku pentuna.” Huultaan purren Mauri pidättelee nauruaan.