Mauri ja Mustis 4 2017 tekstinä

Sarjakuva koostuu kuudesta ruudusta. Puhekuplat on kirjoitettu hiukan vasemmalle kallistuvilla tikkukirjaimilla. Sarjakuvan yläpuolella on mustat pyöreät lasit, sitten teksti Mauri & Mustis ja perässä neljä tassunjälkeä.

Mauri on mustatukkainen, normaalivartaloinen mies, jolla hiukset ovat keskeltä päätä kuin kukonharja. Hänellä on kookas soikean mallinen pottunenä, suurehkot korvat ja hän käyttää pyöreitä mustia laseja. Isosta suusta näkyy puhuessa tasainen hammasrivi. Kaula on suhteessa muuhun vartaloon hyvin ohut. Mauri käyttää valkoista keppiä oikeassa kädessä.

Mustis on väriltään musta keskikokoinen koira. Pää on muuten vaalea, mutta päälaki on musta. Yläleuka on korostuneen suuri alaleukaan verrattuna ja kirsu on soikeahko musta pallo. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Häntä ja sivuille sojottavat kapeat mustat luppakorvat ovat muutamalla vekillä. Hännän ja korvien päät ovat pallomaiset, kuten myös vartalo. Kaula on ohut, jossa on paksu ylisuuren näköinen kaulapanta.

Ensimmäinen ruutu. Vasemmassa yläkulmassa on teksti, Jouluaattona. Leveästi hymyilevä Mauri istuu muhkeassa nojatuolissa kuvan vasemmassa reunassa. Tuoli ja Mauri näkyvät kokonaan. Maurilla on jouluisen punainen tonttulakki päässään, vihertävä paita, siniset housut, raidalliset sukat ja siniset kotitossut. Taustana näkyvä huoneen seinä on hennon vihreä. Tuolin edessä on liila-pinkki raidallinen matto. Kuvan alakulmissa näkyy osittain neljä kaunista joulupakettia. Mustis seisoo takajaloillaan matolla etutassuissaan kaksi vihreillä ruseteilla koristeltua pinkkiä pakettia. Mustiksen päälaella on tonttulakki ja korvat sojottavat sivuille. Se ojentaa toista paketeista kohden Maurin vasenta kättä sanoen iloisesti: ”Tässä on vielä yksi paketti Maurille, ja samanlaiseen paperiin pakattu lahja myös minulle.”

Toinen ruutu. Nojatuolissa istuva Mauri näkyy osittain. Hän pitelee molemmin käsin sini-vihreä raidallisia villasukkia. Tyytyväisesti hymyillen kaikki ylähampaat näkyen Mauri toteaa: ”Villasukat! Taitavat olla Tellervo-serkulta, hän on innokas kutomaan.” Oikeassa alakulmassa Mustis seisoo aivan Maurin edessä oikea kylki häneen päin. Etutassuissaan Mustis pitää pakettia aivan kuononsa edessä ja tuijottaa sitä silmät hiukan kierossa. Se pohtii suupielestään: ”Mitähän minun paketissani on?”

Kolmas ruutu. Mustis on lähikuvassa hiukan vasenta reunaa päin kääntyneenä. Etutassuissaan se kannattelee neljää pientä sini-vihreä raidallista villasukkaa. Katse on suunnattuna sukkiin ja suu ihmetellen avoinna Mustis toteaa: ”Oho! Neljä pientä villasukkaa. ”

Neljäs ruutu. Keskellä kuvaa sivuttain matolla seisovalla Mustiksella on sukat vedettynä kaikkiin tassuihin. Vasen etutassu on nostettuna suoraksi eteen. Mustis heiluttaa sitä samalla, kun katsoo tyytyväisenä sukkaa. Mustis tuumii: ”Ihan sopivan kokoiset ja tosi lämpimät!”

Viides ruutu. Vasemmassa alakulmassa on Mauri edelleen nojatuolissa osittain näkyen. Sukat ovat oikeassa kädessä ja vasen lepää käsinojalla. Mustis on Maurin edessä viistosti selin häneen päin etutassuistaan ylöspäin näkyen. Mustis hypistelee tassuissaan sini-vihreä raidallista kapeaa löysää putkiloa. Katse suunnattuna alas putkiloon ja suu mietteliäästi raollaan Mustis kummastelee: ”Mutta mikä tämä pitkä, kudottu putki on, kaulaliinako?” Tähän virnistävä Mauri hiukan eteenpäin nojautuen arvelee: ”Luulenpa, että se on …”

Viimeinen ruutu. Tuolissa istuvasta Maurista näkyy viistosti takaapäin vain pään oikea puoli, tonttulakin reunaa ja oikea olka. Nauraen Mauri jatkaa lausettaan: ” Hännänlämmitin!” Mustis seisoo villasukat jaloissaan Mauriin päin kääntyneenä. Metka raidallinen putkilo on laitettu peittämään tyytyväisesti heiluvaa häntää. Päätään kääntämättä Mustis katselee silmänurkistaan putkiloon päin ja toteaa hyväntuulisena: ”Jes! Nyt ei häntä enää palele pakkasella!”