MAURI JA MUSTIS

Kuvailukäsikirjoitus Sari Rajala ja Eija Paasu

Sarjakuvassa on kuusi ruutua ja puhekuplat on kirjoitettu hiukan vasemmalle kallistuvilla tikkukirjaimilla. Sarjakuvan yläpuolella on mustat pyöreät lasit, sitten teksti Mauri & Mustis ja perässä neljä tassunjälkeä.

Mauri on mustatukkainen, normaalivartaloinen mies, jolla hiukset ovat keskeltä päätä kuin kukonharja. Hänellä on kookas soikean mallinen pottunenä, suurehkot korvat ja hän käyttää pyöreitä mustia laseja. Isosta suusta näkyy puhuessa tasainen hammasrivi. Kaula on suhteessa muuhun vartaloon hyvin ohut. Mauri käyttää valkoista keppiä oikeassa kädessä.

Mustis on väriltään musta keskikokoinen koira, mutta pää on vaalea. Yläleuka on korostuneen suuri alaleukaan verrattuna ja kirsu on soikeahko musta pallo. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Häntä ja sivuille sojottavat kapeat mustat luppakorvat ovat muutamalla vekillä. Hännän ja korvien päät ovat pallomaiset, kuten myös vartalo. Kaula on ohut, jossa on paksu ylisuuren näköinen kaulapanta.

Ensimmäinen ruutu. Mustis opastaa Mauria nurmeen rajautuvalla hiekkakäytävällä. Taustalla on pensaita ja oikeassa ylänurkassa näkyy puun latvus. Kauempana vasemmalla siintää kahden kerrostalon siluetit.
Maurilla on päässään musta baskeri ja päällään lantiopituinen liila takki, farkut ja liilat lenkkarit. Hän pitää vasemmalla kädellä kiinni Mustiksen ruskeista nahkavaljaista ja oikeassa on valkoinen keppi.
Mauria taaksepäin veikeästi vilkaisten Mustis kysyy: ” Sopiiko että pysähdytään hetkeksi puistoon?”
Mauri vastaa hyväntuulisena: ” Juu, totta kai. ”

Toinen ruutu. Mauri ja Mustis ovat etualalla vaaleansinistä taustaa vasten, mutta kummankaan jalat eivät näy. Maurin kasvoilla karehtii hymy ja hänellä on edelleen ote valjaista. Mustis katsoo häntä vekeillä olevat korvat ylöspäin törröttäen ja toteaa: ” Täällä liikkuu paljon koiria, käyn nuuhkimassa pari puuta ja lyhtypylvästä niin tiedän mitä kavereille kuuluu.”

Kolmas ruutu. Mauri ja Mustis seisovat nurmikolla. Vasemmassa reunassa Maurin selän takana näkyy koivu. Hänen valjaskäsi on ojentautuneena suoraan eteenpäin, sillä Mustis on innokkaasti kirsu väristen nuuhkimassa oikealla olevaa lehtipuuta. Mauri toteaa kysyvästi Mustikselle: ” Kyllähän se tiedetään että koirat jättävät toisilleen hajuviestejä, mutta millaisia ne viestit oikein ovat?” Mustis vastaa keskittyneen nuuhkimisen lomassa: ” No, haistellaanpa tästä… nuuh…”

Neljäs ruutu. Mustis etualalla läheltä kuvattuna ja oikeassa reunassa on puunrunko. Mustiksella silmät suurina ja katse on suunnattuna takaviistoon. Vasen etutassu ilmassa Mustis selittää: ” Tämä on vähän niin kuin koirien sosiaalinen media. Viesti on yksinkertainen.”

Viides ruutu. Vaalean sinisellä taustalla Mustis on lähikuvassa. Se katsoo hiukan vasemmalle korvat sivuille sojottaen. Innoissaan se toteaa: ” Rekku kävi täällä.”

Viimeinen ruutu. Mauri seisoo vasemmalla ja Mustis hänen edessään kääntyneenä Mauriin päin. Kummankaan jalkoja ei näy. Takana on puistomaisema ja vaaleansininen taivas. Mauri kuuntelee Mustista hymyssä suin pitäen vasenta kättään osittain suun edessä. Mustiksella on silmät puoliummessa ja oikea etutassu kohotettuna. Veikeä virne naamalla se tokaisee: ” Ja 17 tykkäystä.”