RAKKAUS ON SOKEA

Teksti ja kuvat: Ali Kinnunen

Luvassa hauskaa ja vaikuttavaa

Näkövammaisteatteri onnistuu siinä missä moni televisioviihde epäonnistuu. Huhtikuussa esitettävä Rakkaus on sokea naurattaa mutta myös riipaisee sydänalasta.

Näkövammaisteatterin uusimmassa ollaan vanhainkodissa, joka sijaitsee siirtokunnassa Venuksessa. Eletään samaa vuotta kuin tunnetussa laulussa eli vuotta 2080. Kaikki asukkaat ovat vähintään satavuotiaita. Tulossa – jo huomenna – ovat Tähtijuhlat ja sitä varten asukkaat harjoittelevat tuttuakin tutumpaa näytelmää Opri. Kaipuu Karjalaan on vahvasti esillä.

Meno vanhainkodissa on sanalla sanoen huimaa. Kukaan ei tosin ole vanha, vaan ikinuori, sillä vanhus-sanaa ei saa käyttää, koska vanhuksia ei enää ole. Vanhainkodissa on jatkuva mansikkalikööri- ja kakkutarjoilu ilmeisesti luonnollisen poistuman lisäämiseksi. Mutta pois suru ja tuska, on vain tämä hetki! Elämä on lyhyt, nyt tai ei koskaan.

Rakkaus on sokea perustuu näkövammaisten kirjoituksiin rakkaudesta, rakkaudettomuudesta, ihastumisesta, eroamisesta – kaikesta siitä, mistä elämässä on kysymys. Eikä rakkauden palo tai halu lakkaa vuosien karttuessakaan. Venuksen ikinuorista yksi jos toinenkin haluaa vielä rakastua ja tuntea toisen kosketuksen, kuulla kaivatun äänen lähellään, nauttia tutusta tuoksusta.

Näytelmän on käsikirjoittanut ja dramatisoinut näytelmän ohjaaja Anu Aaltonen, tuttu monista Näkövammaisteatterin tuotannoista. Myös näyttelijöinä on tuttuja nimiä, mutta myös uusia.

RAKKAUS ON SOKEA
Ohjaus ja käsikirjoitus: Anu Aaltonen
Näyttelijät: Jaana Argillander: Janette
Jari Gusev: Akuliina-robotti
Johanna Herranen: DeeJii O.P.R.I.
Riikka Hänninen: Eevi
Jani Kallunki: Jethro
Marianne Tenhami: Minnie
Raisa Ticklén: Johtaja Saila

Ensi-ilta 26.4. klo 18.
Esitykset 27.4. ja 28.4. klo 18
3.5. ja 4.5. klo 18, viimeinen esitys 7.5. klo 15
www.kulttuuripalvelu.fi