MIEKKAILIJA OSCAR-OTTELUSSA

Klaus Härön hieno Miekkailija-elokuva käy ratkaisevaa ottelua Oscar-palkinnosta. Ohjaaja Härö raportoi hyville ystävilleen ja työtovereilleen lähettämässään henkilökohtaisessa viestissä näin:

”Terveiset Los Angelesista, jossa olen edustamassa Miekkailija-elokuvaa sen Oscar-kampanjan aikana! Leffaa on täällä näytetty ja siitä selvästi tykätään. Kehuja tulee nyt suomalaiselle elokuvalle enemmän kuin edes jenkkikatsojalta sietää odottaa. Eli tosi paljon!”
Viimeksi Kajastus seurasi tarkasti Klaus Härön Postia pappi Jaakobille -elokuvan Oscar-vaiheita. Kävi ilmeiseksi, että Oscaria ei noin vain mennä ja voiteta, vaan edes ehdokkuuden saaminen vierasmaalaisten elokuvien sarjassa vaatii paljon rahaa. Nyt tästä on otettu opiksi ja rahaa yritetään panostaa Miekkailijaan niin paljon kuin ikinä mahdollista.
Miekkailija-elokuva on aloittanut Suomen elokuvahistorian ensimmäisen joukkorahoitetun Oscar-kampanjan. Myös sinulla on nyt mahdollisuus saada nimesi elokuvahistoriaan osallistumalla tähän joukkorahoitukseen.
Suomen virallisen Oscar-ehdokkaan, Miekkailija-elokuvan, takana olevat elokuvantekijät, ohjaaja Klaus Härö ja tuottaja Kai Nordberg, ovat julkaisseet joukkorahoituskampanjan maailman suurimmalla joukkorahoitusalustalla Indiegogossa. Kampanja on osa elokuvan laajaa Oscar-markkinointikampanjaa, joka keskittyy vahvasti sosiaaliseen mediaan. Kampanjan tavoite on tehdä Miekkailijasta ensimmäinen Oscarin voittanut suomalaiselokuva. Joukkorahoituskampanja jatkuu 18.12.2015 asti eli Kajastuksen lukijoilla on vielä muutama päivä aikaa osallistua.
Lisätietoa kampanjasta löytyy osoitteesta: www.igg.me/at/thefencer. Sivuilla kannattaa käydä, sillä siellä on englanniksi monenlaista lisätietoa elokuvasta. Miekkailijan amerikkalainen nimi on The Fencer.
Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkistetaan 14. päivä tammikuuta 2016. Oscar-palkinnot jaetaan 88. kerran 28. päivä helmikuuta vuonna 2016 kautta maailman televisioitavassa gaalassa.
Miekkailija on ensimmäinen suomalainen elokuva, jossa on kuvailutulkkaus vakiona, kuten Kajastuksessa 2 2015 kerrottiin. Peukut pystyyn – ja rahaa kampanjaan, kaikki hyvien elokuvien ystävät!