Kaiken takana on aviopuoliso

Teksti: Marja-Leena Lahtela

Kaiken takana on nainen sekä monet, monet muut tutut kappaleet kaikuivat täpötäydelle Logomo-salille Turussa marraskuussa, kun Ruohosen veljekset Matti ja Teppo kapusivat lauteille.

Tämä ei ollut mikä tahansa keikka vaan veljesten 45-vuotisjuhlakiertuekonsertti! Turun omat pojat jaksavat vielä painaa täysillä ja väitän, että heidän äänensä ovat vain parantuneet vuosien myötä, kuin viini vanhetessaan.
Matti ja Teppo ottivat yleisönsä heti alussa ja aplodeille ei meinannut tulla loppua ollenkaan.
Reilun parin tunnin aikana saimme kuulla vuosien varrella tutuiksi tulleita kipaleita toisensa jälkeen. Et voi tulla rajan taa, Kissankultaa, Lähtöhetki, Theresa, Cara Mia, Mä joka päivä töitä teen, Ensimmäinen, Näin se kesäloma toimii ja näiden tuttujen listahittien lisäksi myös upouudelta levyltäkin monet maistiaiset.
Uusin cd-levykin oli vain kuukauden vanha. Nimeltään Yksinoikeudella mutta neljän viikon aikana tämäkin levy oli myynyt jo kultaa. Reilut kolmekymmentä kultalevyähän Matilla ja Tepolla olikin jo entuudestaan plakkarissaan.

45 vuotta ja yli 2 miljoonaa ajettua kilometriä pitkin ja poikin Suomea. Reilut 6000 keikkaa eri puolilla maatamme ja lähes puolitoista miljoonaa myytyä levyä. Tuo kaikki tehty ei ole mikä tahansa sankariteko vaan vaatinut runsaasti työtä ja vielä kerran työtä.
Matin ja Tepon oma levy-yhtiökin on jo aikuisen miehen iässä eli nelikymppinen sekin.
Logomo sai mitä tuli kuuntelemaan ja meno oli välillä villiä ja rokkaavaakin. Täytyy ihan todeta veljesten omaa kappaletta siteeraten, että kyllä pojat tään osaa!
2300 ihmistä todistivat sen omin korvin!
Kissankultaa oli se kappale joka aikoinaan sai Ruohosten veljekset ponnahtamaan pinnalle ja sielläpä he ovat pysytelleetkin varsin sitkeästi.
Vuodesta toiseen ja kappaleesta uuteen on tahti vain parantunut vuosien myötä.
Eikä veljesten tahtia näköjään ole haitannut edes eletyt vuodet vaikka kumpainenkin on jo reilusti yli kuusikymppinen.
Konsertin välispiikeissä Matti ja Teppo mainitsivat useampaankin kertaan perheen ja vaimojensa tärkeyden jaksamiselleen. Molempien puolisot seurasivat salissa konserttia ja minusta tuntuu, että useat kappaleet veljekset osoittivat juuri rakkailleen.
Unohtamatta tietenkään myös meitä faneja jotka jaksamme vuodesta toiseen ihailla Matin ja Tepon upeaa monipuolista uraa.
Kultaa pojille on sadellut runsain mitoin mutta ei mitään turhaa kissankultaa vaan mainetta ja kunniaa!
Vaikka siellä kaiken takana onkin nainen niin veljesten suuri työpanos ja ahkeruus on siivittänyt heidät yleisön suosikeiksi vuodesta toiseen ja toivon, että he jaksavat vielä kauan ilahduttaa ja viihdyttää meitä musiikillaan
Lopuksi pieni piristys, jonka veljekset kertoivat konsertissa. Kun Teppo asioi Alkossa, niin myyjän kysellessä nauttiikos Teppo ostamansa viinin kalan vai lihan kanssa, Teppo vastaa, että eiku Matin kanssa!