KUVAILUTULKKAUSTA JA PIMEÄ KAHVILA

Sodankylän elokuvajuhlilla – Uusi elokuvayleisö, näkövammaiset, esittäytyvät

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula puhuu 15.6.2016 klo 18.00 Sodankylän kunnantalolla (Jäämerentie 1, Sodankylä) otsikolla Nykyään sokeatkin käyvät elokuvissa! Eija-Liisan luento avaa elokuvien kuvailutulkkauksen merkitystä näkövammaiselle ja kertoo, miten palvelu on kehittynyt.
Sodankylän elokuvajuhlien ohjelmistossa on tänä vuonna kuvailutulkattu elokuva. Pipsa Toikka kuvailutulkkaa Antti J. Jokisen ohjaaman ja Katja Ketun palkittuun menestysromaaniin pohjaavan Kätilö-elokuvan 16.6. Elokuvan on valinnut kuvailutulkattavaksi Sodankylän elokuvajuhlien taiteellinen johtaja Timo Malmi. Kuvailutulkkaus toteutetaan paikan päällä simultaanitulkkauslaitteiden avulla.
Kätilö on tosipohjainen kertomus Vikasilmäksi haukutun Helenan rakastumisesta saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Lapin sodan kynnyksellä. Johannes Angelhurstille Helena on Villisilmä, kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima. Elokuva on väkevä todistus siitä, mihin ihminen on valmis rakkauden tähden ja kuinka hyvä voittaa pahan. (Finnkino)

Festivaalin ohjelmakartta julkaistaan ja ennakkomyynti alkaa 6.6. 2016. Kätilö-elokuvan kuvailutulkatun näytöksen alkamisaika ja paikka ovat silloin selvillä.
Lapin Näkövammaiset ry pystyttää Sodankylän elokuvajuhlien yhteyteen pimeän kahvilan. Kahvila on avoinna 16.6. ja 17.6. Asiointi pimeässä kahvilassa Sodankylässä keskiyön auringon aikaan on kokemus, joka ei unohdu.

Tavataan Sodankylän elokuvajuhlilla!