TAIVAALLINEN RAKKAUS

Teksti: Tuula-Maria Ahonen

Enkelikirjailija pyytää vakavasti meitä suojelemaan planeettamme. Hän itse liittyi äskettäin
Roska päivässä -liikkeeseen!

Irlantilainen Lorna Byrne on erikoislaatuinen henkilö. Hän on lapsuudestaan saakka nähnyt enkeleitä, ja jakaa nyt kirjoissaan omia enkelikokemuksiaan.
Uusimmassa kirjassaan hän opettaa meitä rakastamaan itseämme ja kaikkia muita, myös vihollisia. Hyvin järkyttyneenä hän kirjoittaa planeettamme puolesta. Enkelit ovat näyttäneet hänelle, mitä tapahtuu, jos ihmiskunta jatkaa itsekeskeisen piittaamatonta toimintaansa. Enkelit ovat näyttäneet hänelle myös terveen ja hyvän tulevaisuuden mahdollisuuden.
– Rakkaus on kuin aurinko; se on elämänvoimamme, ja se nousee kaiken yläpuolelle. Ja silti enkelit näyttävät minulle jatkuvasti, kuinka vähän useimmat ihmiset rakastavat itseään ja kuinka vähän sen takia elämässämme on todella rakkautta – ja kuinka paljon enemmän sitä voisi olla.
– Maailmamme nykytila on osoitus rakkauden puuttumisesta, Lorna Byrne toteaa, ja korjaa tärkeän rakkauteen liittyvän väärinkäsityksen.
– Ihmiset ajattelevat usein, että rakkauden pitäisi olla pelkkää suloisuutta ja valoa – mutta totuus on, että rakkaus on myös usein kipeää. Kun avaudumme rakkaudelle, avaudumme myös kivulle. Kovin monet meistä ovat oppineet lapsuuden ajoista kovettamaan itsensä, sulkemaan pois rakkauden pelätessään kipua.
Lornan mukaan voimme oppia rakastamaan itseämme pyytämällä apua suojelusenkeliltämme, joka rakastaa meitä ehdoitta. Kun opimme ajattelemaan rakastavia ajatuksia itsestämme, vapautamme lisää rakkautta, joka puhdistaa meidät ja tekee meistä onnellisempia ja luottavaisempia.
Meille kaikille tapahtuu joskus kovia asioita, mutta Lornan mukaan on hyvä tiedostaa, että ei ole pakko jäädä vihan ja katkeruuden valtaan. Kun vastaamme vihalla, me suljemme lisää pois rakkauttamme. Rakkauden, myötätunnon ja ymmärtämyksen osoittaminen ei tietenkään tarkoita, että oikeutta ei voi hakea eikä ihmisiä asettaa teoistaan vastuuseen.

Ympäristön suojeleminen on kaikkien asia

– Enkelit näyttivät minulle tulevaisuutta, jossa olimme lyöneet planeettamme laimin ja valtaosin tuhonneen sen. Olin hyvin häpeissäni ja murheissani tätä näkyä katsellessani, sillä tiesin, että minulle näytettiin jotakin, mitä voisi tapahtua, Byrne kertoo.
– Olen hyvin järkyttynyt kirjoittaessani tätä lukua. Jos jatkamme planeettamme kohtelemista nykyisellä tavalla, siitä tulee niin karu, ettei ihmisten elämä enää ole mahdollista maapallolla.
– Monet ihmiset ajattelevat, että ympäristön suojeleminen ei ole heidän asiansa. Heidän mielestään se kuuluu hallituksille ja aktivisteille, Byrne toteaa.
Edellä mainitun lauseen vuoksi lähetin Lorna Byrnelle kutsun Roska päivässä -liikkeeseen, jonka jäsenet pitävät huolta planeetastamme keräämällä päivittäin ainakin yhden roskan ja kutsumalla ainakin yhden ihmisen mukaan. Pieni päivittäinen ekoteko johtaa usein myös muihin ekotekoihin luonnon puolesta.
Kirjan kustantaja välitti kutsuni maanantaina iltapäivällä. Sain vastausviestin heti tiistaina aamupäivällä.
– Rakastan tätä aloitetta, Lorna Byrne kirjoitti. – Hieno idea ja teko kerätä päivittäin roska. Pienin askelin voimme tehdä maapallomme paremmaksi paikaksi. Jumala on antanut meille maapallon. Maapallo ei kuulu ylikansallisille yhtiöille eikä hallituksille, se kuuluu meille. Ja meillä on myös vastuu antaa pallomme lapsillemme elinkelpoisessa kunnossa.
Enkelit ovat kertoneet Lornalle, että meidän täytyy istuttaa paljon lisää puita – että meidän täytyy istuttaa miljoonia ja taas miljoonia puita ja että niiden täytyisi olla lehtipuita ja ne pitäisi istuttaa pitkäaikaisena panoksena tulevaisuuden ympäristöllemme.
Kesällä, kärsiessäni tukalasta helteestä, mielessäni kävi juuri sama ajatus.
Sain helpotuksen helteestä puiden varjossa, ja samaa toivoisin tulevaisuuden ihmisille, joita odottavat ehkä vielä paljon pahemmat helteet.

Sympaattinen lukukokemus

On miellyttävää ja kiinnostavaa lukea Lorna Byrnen kirjaa. Hän jakaa maailmaa, joka on meille muille tuntematon, mutta tekee sen helposti lähestyttävällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Tuula-Maria Ahonen
www.roskapaivassa.net