17 KIRJAILIJAVIERAILUA KUUNNELTAVISSA

Näkövammaisten Kultuuripalvelu ja Näkövammaisten Kirjastoyhdistys ovat yhteisvoimin kutsuneet kirjailijoita vieraikseen. Useimmiten tilaisuudet ovat olleet Celia – Näkövammaisten kirjastossa. Nykyisin kirjailijavierailut radioidaan kaueampana asuville näkövammaisille joko suorana tai myöhemmin.

Kajastus julkaisee kaikista kirjailijavierailuista jutun kohtuullisen ajan kuluessa. Kirjat eivät vanhene. Jopa vuosisatoja vanha kirja voi olla kuin tänään kirjoitettu.
Nykyaika vain on usein armoton. Jo muutaman kuukauden vanhoja kirjoja voidaan laittaa alennuskoreihin ja suuriakin painoksia saatetaan ajaa makkeliksi eli paperisilpuksi.
Esimerkiksi yksi kirjailijavieraamme, Jera Hänninen, kertoo, että hänen Harakkapoikaansa ei enää ole saatavilla, eikä edes hänelle itselleen ole jäänyt yhtään kirjaa. Kustantajat ovat säästövimmassaan ruvenneet rajoittamaan myös tekijänkappaleita.
Näkövammaisten Kulttuuripalvelun netissä osoitteessa www.kulttuuripalvelu.fi ja kirjailijavieraat on kuultavissa 17 kirjailijan kirjailijavierailua ja lisää tulee noin neljän kirjailijan vuosivauhtia. Käykää viettämässä pieni intiimi, noin kaksi tuntia kestävä hetki kirjailijan kanssa. He ovat kuultavissa:

• Pauliina Rauhala
• Esko Valtaoja
• Pekka Hiltunen
• Pirjo Hassinen
• Antti Tuuri
• Riikka Ala-Harja
• Sirpa Kähkönen
• Märta Tikkanen
• Johanna Sinisalo
• Kristina Calson
• Risto Isomäki
• Riikka Pulkkinen
• Aleksandra Salmela
• Runoilija Tuula Pennanen
• Kari Enqvist
• Jera Hänninen ja Olli Lehtinen
• Panu Rajala