KULTTUURIN TUULAHDUKSIA

Tanja Rantalainen

Kesäisen Kajastuksen ilmestyessä Näkövammaisteatterin Mestari ja Margarita -esitykset Iiris–keskuksessa on rutistettu loppuun ja Cross Over -festivaaleillakin vierailtu. Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan -klassikon uusi sovitus on tilattavissa ja työryhmä terässä vierailuesityksiin vielä kesä-elokuussa. Ota yhteyttä!

Jos kesällä sattuu huvittamaan, voi jo mietiskellä tulevan syksyn harrastusmahdollisuuksia. Kulttuuritoimikunta on pitänyt huolen, että meillä on mistä valita.
Kaikki Kulttuuripalvelun halki vuoden kokoontuvat ryhmät roiskuttavat syyskautensa iloisesti käyntiin elo-syyskuussa. Niin Kamarikuoro Kontrapunkti, keramiikkaryhmät kuin Näkövammaisteatterikin toivottavat uudet harrastajat lämpimästi tervetulleiksi. Soitto yhdistyksen toimistolle riittää.

Kuvataiteen teemaillat saavat elokuussa jatkoa. Toimistolla piirrettiin kevätkaudella pisteillä ja työstettiin paperimassaa, nyt on sormivärimaalauksen vuoro. Mukavassa porukassa on onni iskeä käpälänsä maaliin.
Anne Huttusen Repe-ryhmä alkaa elokuussa valmistaa Reino Helismaan Tulivuori-hupailua esityskuntoon. Saamme hohottaa hupailulle joulukuussa vielä vahvistamattomassa, pimeässä esityspaikassa.

Syksyllä kirjoittajatkin pääsevät taas vauhtiin. Suosituilla verkkokursseilla voi opiskella lehtikirjoittamista tai novellikirjoittamista. Ääni-ilmaisua hiotaan 6.-7.9. jo mainitun yhdistyksen ylpeyden, Anne Huttusen ääninäyttelemisen kurssilla ja 20.-21.9. lausujat saavat opettajakseen itse legendaarisen Malla Kuuranteen.

Kirjailijoistakin nautitaan. Oululaisen Pauliina Rauhalan esikoisteos Taivaslaulu (2012) on näyttö poikkeuksellisesta kirjallisesta kantovoimasta ja lentokorkeudesta. Kirja kertoo pakahduttavasti nuoren lestadiolaisparin Viljan ja Aleksin rakkaustarinan. 2.9. järjestettävä kirjailijavierailu toteutetaan tuttuun tapaan yhteistyössä Näkövammaisten Kirjastoyhdistys ry:n ja Celia-kirjaston kanssa. Kirjailijavierailu nettiradioidaan suorana lähetyksenä ja sen tallenne on myöhemmin kuunneltavissa Kulttuuripalvelun nettisivuilla.

Ennen tätä kaikkea, onnellista, rentouttavaa ja virkistävää kesää! toivottaa Kulttuurisihteeri

KAJASTUS ONNITTELEE

Näkövammaisten Keskusliiton järjestöjohtaja
ja Airuen päätoimittaja Merja Heikkonen täyttää 50 vuotta 9.7. Kajastus onnittelee! Kuva Marika Mäkinen / Airut

TAIDETTA TOIMISTOLLA

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu on saanut lainaksi hienon teoskokonaisuuden, jossa on valokuvaaja Leena Louhivaaran valokuva ja kuvataiteilija Maarit Hedmanin samasta aiheesta maalaamaa työ. Lisää töistä Kajastuksen jutusta, joka löytyy netistä www.kulttuuripalvelu.fi ja Kajastus.