KULTTUURIN TUULAHDUKSIA: 90-VUOTIAS KULTTUURIPALVELU JUHLII

Teksti: Tanja Rantalainen

Toimistolle ei palattu aivan niin huolettoman koronattomissa tunnelmissa, kuin olisimme toivoneet, mutta toiminta voitiin käynnistää kaikesta huolimatta. Näkövammaisteatteri ja Kontrapunkti-kuoro aloittivat harjoitukset Iiris-keskuksessa, aluksi pienryhmissä. Cyrano de Bergerac -näytelmän näytökset siirrettiin marraskuulle. Uskomme, että hyvää kannattaa odottaa ja yhdistyksen 90-vuotisjuhlavuoden juhlanäytelmä jättää yleisöön jäljen.

Syyskuun alussa Kulttuuripalvelun rokotettu väki istahtaa bussiin ja hetken saa siellä istuakin, kunnes olemme Suomussalmella, Ilmari Kiannon maisemissa, Kainuun henkeäsalpaavan upean luonnon keskellä. Jos Nälkämaan laulu ei bussissa kajahda, ei sitten missään.

Kysymys on Kulttuuripalvelun 90-vuotisjuhlamatkasta, jossa paitsi kilistellään juhlamalja, myös nautitaan sellainen annos luonnonkauneutta ja kulttuuria, että tuntuu. Ohjelmassa on Ilmari Kiannon kirjakokoelmaan ja kirjailijan kotiin, Turjanlinnaan, tutustuminen, Anni Kytömäen kirjailijavierailu ja päiväretki Hossan kansallispuistoon. Erityisesti iloitsemme siitä, mistä emme ole pitkään aikaan päässeet ilakoimaan, toistemme seurasta ja yhdessäolosta.

Marraskuussa järjestämme 90-vuotisjuhlan kunniaksi Iiris-keskuksessa vielä iltamat. Sielläkään ei jäykistellä, vaan juhlitaan kulttuuriohjelman merkeissä ja sen kautta. Yhdistyksen juhlaräppi kajahtaa iltamissa ensimmäisen kerran. Illan aikana kuullaan myös asiallisia ja asiattomia juhlapuheenvuoroja ja paljon haitarimusiikkia.

Syksylle on suunnitteilla myös Google Meet -yhteyden kautta järjestettäviä teemailtoja mehiläistarhauksesta, esoteriasta ja Raamatusta, lyhytkurssit kuvataiteesta, teatteri-improvisaatiosta ja tanssityöpaja, keramiikkaryhmän Valo-näyttely ja paljon muuta, josta aina ajantasaisen tiedon löydät nettisivuiltamme www.kulttuuripalvelu.fi

Antoisaa, ihanaa syksyä toivottaa kulttuurituottaja