KULTTUURIN TUULAHDUKSIA

Teksti: Tanja Rantalainen

Tervetuloa uusille verkkosivuille

Kulttuuripalvelun uudet verkkosivut ovat hiljalleen rakentumassa. Tapahtumakalenteriin on jo kirjattu monenlaista alkuvuoden kulttuuripuuhaa. Riikka Hännisen Pelonkesyttäjä-verkkokurssi esiintymisjännityksen selättämiseen pyörii täyttä vauhtia ja Anneli Kannon Kirjoittaminen käyntiin! -verkkokurssia aloitellaan. Google Meet -yhteyden kautta kokeillaan maaliskuussa muun muassa tanssin etätuokiota Sara Grotenfeltin johdolla. Myöhemmin keväällä on luvassa kuunnelmafestari verkossa, Näkövammaisteatterin ja Kontrapunkti-kuoron Cyrano de Bergerac -näytelmän ensi-ilta joko striimattuna tai Iiris-keskuksen Braille-salin näyttämöllä, linturetki ja paljon muuta.

Verkkosivuilta löytyy myös kilpailujulistus. Kulttuuripalvelu etsii juhlaräppiä, joka kajahtelisi käytävillä ja estradeilla kun täytämme tänä vuonna 90 vuotta. Julistuksen laatinut Sari Kekkonen on asetellut sanansa riemukkaasti: ”Kaikki näkövammaiset voivat osallistua ja paras tietenkin palkitaan. Voittaja kutsutaan myös esiintymään hilpeisiin iltamiin tai ties mihin bileluoliin, kunhan ajat sallivat. Voit tehdä kunniaa tai nauraa ajan ilmiöille, näkövammaisuudelle ja kaikille elämän ihmeasioille. Revi tai rakenna, mutta älä pidättele!” Koko ilmoitus löytyy verkkosivujen etusivulta tiedotteet-osiosta.

Tiedotamme sivuillamme myös tärkeästä selvitystyöstä, joka on alkanut tammikuussa. Selvityksen kuvailutulkkauksen tilasta Suomessa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Tarkoituksena on tuottaa ajankohtaista tietoa kuvailutulkkauksesta Suomessa sekä laatia suosituksia kuvailutulkkauksen tuottamiseen ja koulutukseen.

Selvitystyön ensimmäinen vaihe on kyselytutkimus, jossa kerätään tietoa kuvailutulkkauksesta eri toimijoilta. Kyselytutkimusta toteuttamassa ovat juuri nyt tenure track -professori Maija Hirvonen ja väitöskirjatutkija Betta Saari, kumpikin Tampereen yliopistosta. Lisätietoa tästäkin innostavasta uudesta asiasta voit käydä lukemassa yhdistyksen nettisivuilta osoitteesta www.kulttuuripalvelu.fi

Upeaa ja uudistavaa kevättä, voimia ja virtaa, toivottaa kulttuurituottaja