Mauri ja Mustis 3 2020 tekstinä

Sarjakuva koostuu viidestä ruudusta. Puhekuplat on kirjoitettu hiukan vasemmalle kallistuvilla tikkukirjaimilla. Sarjakuvan yläpuolella on mustat pyöreät lasit, sitten teksti Mauri & Mustis ja perässä neljä tassunjälkeä.

Mauri on mustatukkainen, normaalivartaloinen mies, jolla hiukset ovat keskeltä päätä kuin kukonharja. Hänellä on kookas soikean mallinen pottunenä, suurehkot korvat ja hän käyttää pyöreitä mustia laseja. Isosta suusta näkyy puhuessa tasainen hammasrivi. Kaula on suhteessa muuhun vartaloon hyvin ohut. Mauri käyttää valkoista keppiä oikeassa kädessään.

Mustis on väriltään musta keskikokoinen koira. Pää on muuten vaalea, mutta päälaki on musta. Yläleuka on korostuneen suuri alaleukaan verrattuna ja kirsu on soikeahko musta pallo. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Häntä ja sivuille sojottavat kapeat mustat luppakorvat ovat muutamalla vekillä. Hännän ja korvien päät ovat pallomaiset, kuten myös vartalo. Kaula on ohut, jossa on paksu ylisuuren näköinen kaulapanta.

Ensimmäinen ruutu, joka on koko sivun levyinen.
Ruudun oikeassa reunassa päätyseinällä on työpöytä, jolla on kannettava tietokone ja langaton hiiri. Mauri istuu pöydän ääressä sankakuulokkeet korvillaan ja sormet näppäimistöllä. Hänellä on yllään liila paita ja siniset housut.
Mustis seisoo Maurin takana liilaraidallisella matolla ja tuijottaa silmät tapittaen Maurin selkää. Terhakkaasti häntä pystyssä Mustis utelee: ”Mitä sinä kirjoitat?”
Mauri vastaa päätään kääntämättä: ”Pakinaa paikallislehteen näkövammaisen näkökulmasta.”

Toinen ruutu
Mauri ja Mustis ovat lähikuvassa. Mauri on kääntänyt päätään kohti takana olevaa Mustista, joka iloisena toteaa: ”Ihailen aina miten nopeasti kirjoitat, vaikka et näe näppäimistöä.” Mauria hymyilyttää.

Kolmas ruutu
Mauri on yksin lähikuvassa kääntyneenä Mustiksen suuntaan. Mauri on ottanut kuulokkeet korviltaan ja pitää niitä käsissään. Hän selittää leveästi hymyillen: ”Kannatti aikoinaan opetella näppäimistön käyttö kunnolla. Tietysti apuvälineistäkin on hyötyä.”

Neljäs ruutu
Mustis seisoo keskellä ruutua vasen etutassu kohotettuna. Tassussa kolme varvasta harittaa eri suuntiin. Häntä painuneena Mustis kertoo: ”Itse naputtelen konetta kahdella varpaalla ja jännitysromaanini edistyy hitaasti.”

Viimeinen ruutu
Ruudussa vasemmalla Mustis on lähikuvassa ja Mauri taaempana oikealla. Mustis tuijottaa apeana edessään pystyssä olevia etutassujaan. Luomet lupsallaan se voivottelee: ”Koiran tassut eivät mitenkään taivu kymmensormijärjestelmään.”
Mauri kuuntelee Mustiksen murhetta hymynkare huulillaan kuulokkeet edelleen käsissään.

Kuvailukäsikirjoitus Sari Rajala ja Eija Paasu