MAURI JA MUSTIS 2 2017 KUVAILTUNA

Kuvailukäsikirjoitus Sari Rajala ja Eija Paasu

Sarjakuva koostuu viidestä ruudusta. Puhekuplat on kirjoitettu hiukan vasemmalle kallistuvilla tikkukirjaimilla. Sarjakuvan yläpuolella on mustat pyöreät lasit, sitten teksti Mauri & Mustis ja perässä neljä tassunjälkeä.
Mauri on mustatukkainen, normaalivartaloinen mies, jolla hiukset ovat keskeltä päätä kuin kukonharja. Hänellä on kookas soikean mallinen pottunenä, suurehkot korvat ja hän käyttää pyöreitä mustia laseja. Isosta suusta näkyy puhuessa tasainen hammasrivi. Kaula on suhteessa muuhun vartaloon hyvin ohut. Mauri käyttää valkoista keppiä oikeassa kädessä.
Mustis on väriltään musta keskikokoinen koira. Pää on muuten vaalea, mutta päälaki on musta. Yläleuka on korostuneen suuri alaleukaan verrattuna ja kirsu on soikeahko musta pallo. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Häntä ja sivuille sojottavat kapeat mustat luppakorvat ovat muutamalla vekillä. Hännän ja korvien päät ovat pallomaiset, kuten myös vartalo. Kaula on ohut, jossa on paksu ylisuuren näköinen kaulapanta.

Ensimmäinen ruutu: Kuva on koko sivun levyinen. Etualalla on hiekkatie, joka rajautuu nurmikkoon. Taivas on taustalla sininen.
Vasemmalla puolella, nurmella matalan pensaan edessä on kaksi isoa toisilleen vihaisina räyhäävää koiraa. Vasemmalla olevan koiran takana, keltapaitainen mies pitää sitä kiinni kaulapannasta ja remmin pää on oikeassa kädessä.
Mies on kulmat tuimasti kurtussa ja suu avoinna. Koira on pystykorvainen, ruskea ja sen karvat ovat pystyssä. Se katsoo vihaisena hampaat irvessä vastapäätä olevaa koiraa.
Toinen koira muistuttaa roikkuvaposkista bulldoggia. Sen pyöreäpäiset korvat ovat hiukan pystyssä ja sitten taittuvat sivuille. Koiran katse on vihaa täynnä ja se räyhää kita auki kuola roiskuen. Sen remmi on kireällä ja sitä pitelevä tiukkailmeinen nainen nojaa hiukan taaksepäin. Naisella on huivi taiteltuna hiuspannaksi ja hänellä on liila tunika yllään. Koirien yläpuolella on isoin paksuin kirjaimin:” GRR HAU! VOUH MRR VOUH”.
Oikealla olevat Mauri ja Mustis ovat tietä myöden juuri ohittaneet räyhäkaksikon. Maurilla on yllään musta baskeri, keltainen T-paita ja punaiset housut.
Mustis opastaa Mauria ja silmäilee häneen päin.
Mauri huomauttaa totisena Mustikselle:” Koirilla kuuluu olevan pieniä erimielisyyksiä”.
Mustis tähän lyhyesti:” Jep”.

Toinen ruutu: Mauri ja Mustis seisovat hiekkatiellä. Taustalla nurmikkoa, jolla on koivu ja pensaita. Kuvan oikeassa alakulmassa Mustiksen edessä viheriöi pensas.
Mauri pitää käsi ojennettuna valjaista kiinni ja hänen totisilla kasvoillaan suupielet ovat hiukan alaspäin.
Mustis katsoo takaviistoon Mauriin päin silmät puoliavoimina ja suu raollaan sanoen:” Sote-uudistus ei ole kaikille mieluinen. Se herättää aika kiivasta keskustelua.”

Kolmas ruutu: Kuvassa Mustiksen pää taivaansineä vasten. Pää on kääntyneenä takaviistoon oikealle. Silmät suurina innostuksesta ja suu veitikkamaisesti hymyssä Mustis toteaa:” Eläinlääkäripalvelujen painopisteen siirtyminen kunnalliselta puolelta yksityiselle jakaa mielipiteitä”.

Neljäs ruutu: Mauri ja Mustis seisovat edelleen ja näkyvät polvista ylöspäin taivasta vasten. Maurin suu on hiukan raollaan ja hän kysyy:” Ihanko totta”?
Mustis katselee silmät puoliavoimina lupsakkaasti eteensä.
Suu leveässä virneessä Mustis vastaa:” Heh heh, kunhan pilailin! Eiväthän koirat tuollaisesta riitele:”!

Viimeinen ruutu: Mauri ja Mustis kävelevät nurmikon reunustamaa hiekkatietä. Vasemmalla Maurin selän takana taustalla on pensaikkoa ja kuvassa oikealla taustalla näkyy hiukan kolmikerroksisen talon kulmaa. Mauriin päin silmäten Mustis mainitsee:” Presidentti Trumpin politiikasta ne vain kiistelevät:”
Mauri virnistää kaikki hampaat näkyen.