KULTTUURIN TUULAHDUKSIA

TANJA RANTALAINEN

Heti vuoden alussa saimme hyviä uutisia. Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt meille apurahan, jonka voimin kuvailutulkkaamme erilaisia elokuvia elokuvafestivaaleilla ympäri Suomen tänä vuonna ja vielä vuonna 2018. Aloitamme Sodankylän elokuvajuhlilta 14.-18.6.2017. Tapaamisiin festivaaliteltalla napapiirin tuolla puolen!

Kamarikuoro Kontrapunkti laulaa tänä vuonna levylle näkövammaisen Raimo Tanskasen ennen julkaisemattomia sävellyksiä. Raimo Tanskanen täyttää Kajastuksen ilmestymisen aikaan 80 vuotta, joten kunnianosoituksen ajoitus on oivallinen. Parhaimmat onnittelut Raimolle, jonka laaja tuotanto on ylpeydenaihe koko näkövammaisyhteisölle.

31.3.-1.4. järjestämme Iiris-keskuksessa pienimuotoisen kuunnelmafestivaalin yhteistyössä Näkövammaisten liiton ja Radioteatterin kanssa. Kahden päivän aikana kuuntelemme yhteensä seitsemän kuunnelmaa ja keskustelemme niistä Anne Huttusen ja Satu Linnan johdolla. Festivaali on avoin ja maksuton kaikille. Lämpimästi tervetuloa!

Niin ikään avoin ja maksuton on stand up -koomikko Tomi Walamiehen esitys Iiris-keskuksessa 25.3. yhdistyksen vuosikokouksen jälkeen. Walamies käsittelee esityksessään kaikkea mahdollista päivänpolttavista asioista arjen kommelluksiin. Iiris-keskuksessa nauretaan varmasti rehevästi myös näkövammaisuuden synnyttämille ajatuksille. Nauru tekee hyvää!

Tarkemmat tiedot näistä ja kevään monista muista tapahtumista löydät yhdistyksen internet-sivuilta osoitteesta www.kulttuuripalvelu.fi ja Facebook-sivulta osoitteesta www.facebook.com/kulttuuripalvelu

Upeaa, uudistavaa kevättä
toivottaa kulttuurisihteeri