TERVETULOA AVOIMIIN OVIIN!

KULTTUURIN TUULAHDUKSIA

Tanja Rantalainen

Kulttuuripalvelun toimistolla on avoimet ovet tiistaina 20.9. klo 14-17. Vapaamuotoisessa juhlatilaisuudessa julkistetaan Välähdys-kirjoituskilpailun voittajat ja luovutetaan Pöllöpalkinto henkilölle tai yhteisölle, joka on edistänyt näkövammaisten kulttuurielämää. Ohjelmaa on tasatunnein. Avoimissa ovissa esiintyvät yhdistyksen puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula, Johanna Herranen, Kamarikuoro Kontrapunkti johtajanaan Arto Joutsimäki, Milla Lindh, Sirkku Heinäluoto ja Repe-ryhmä. Luvassa on myös vapaata seurustelua, virvokkeita ja pientä syötävää. Lämpimästi tervetuloa!

Avoimia ovia edeltävänä iltana, maanantaina 19.9. Juha Hurmeen Operaatio Paulaharjun esitys Suongil, suuri noita nähdään yhdistyksen 85-vuotisjuhlan kunniaksi ilmaisesityksenä Iiris-keskuksessa. Operaatio Paulaharjun esitysten näyttämönä toimii yleensä Lapin erämaa. Nähdäkseen esitykset on nostettava rinkka selkään ja lähdettävä jalkapatikassa muutamiksi päiviksi tunturiin. Näkövammaisen yleisön kohdalla työryhmä tekee poikkeuksen. Suongil, suuri noita on Petra Poutasen säveltämä ja Juha Hurmeen dramatisoima ja ohjaama kansanooppera. Anu Aaltonen kuvailutulkkaa esityksen näkövammaiselle yleisölle.
27.9. saamme vieraaksemme itseään ”hormonaaliseksi maahanmuuttajaksi” tituleeraavan, karismaattisen Roman Schatzin. Häntä haastattelee Iiris-keskuksessa Kajastuksen lukijoille tuttu unkarilaissyntyinen Gyöngyi Pere-Antikainen.
Kulttuuripalvelu on vahvasti mukana Kulttuuria kaikille -palvelun Kulttuurin yhdenvertaisuusfoorumin Saavutettavuus 3.0. järjestelyissä. Esittelemme yhdessä Suomen elokuvasäätiön ja Kuuloliiton kanssa muun muassa Hymyilevä mies -elokuvan saavutettavuuspalveluita foorumin ennakkotyöpajassa Mediakeskus Lumen Sampo-salissa 2.11.2016. Seminaaripäivänä 3.11. Kamarikuoro Kontrapunktin johtaja Arto Joutsimäki tuo yleisön eteen näkövammaisten kuorolaisten johtamiseen soveltuvan värähtelevän tahtipuikon.
Näistä ja monista muista syksyn tapahtumista löydät ajantasaiset tiedot yhdistyksen verkkosivuilta osoitteesta www.kulttuuripalvelu.fi
Ihanaa syksyä!
toivottaa kulttuurisihteeri