KULTTUURIN TUULAHDUKSIA TANJA RANTALAINEN

85-VUOTISHUUMA YLTYY!

Yhdistyksessä ollaan hykerryksissä juhlavuoden tapahtumista. Kesästä tulee hyvä.
Sodankylän elokuvajuhlien yhteydessä esitellään festivaalikansalle uusi elokuvayleisö, näkövammaiset. Antti J. Jokisen Kätilö-elokuvan kuvailutulkkaa 16.6. Pipsa Toikka. Päivää aiemmin 15.6. yhdistyksen pj Eija-Liisa Markkula luennoi otsikolla Nykyään sokeatkin käyvät elokuvissa. Lapin Näkövammaiset ry pystyttää Keskiyön Auringon festivaaleille pimeän kahvilan 16.6. ja 17.6. Meistä on aivan huikeaa päästä parhaille elokuva-apajille Sodankylään kuvailutulkkausasioissa.
Taiteilija Jakob Johannsenin mosaiikkiprojekti Tak-Tiilin lopputulos, 300 kosketeltavasta mosaiikkilaatasta koostuva, melkein puolitoista metriä korkea ja neljä ja puoli metriä leveä taideteos etsii sijoituspaikkaansa. Syksyllä voimme kertoa, milloin ja missä avajaiset ovat. Olemme siellä sankoin joukoin paikalla.

Repe-ryhmä esittää Parafest-festivaaleilla Joensuussa suositun livekuunnelmansa Tulivuori 13.8. Taitava ryhmä edustaa tyylillisesti 50-60-luvun radioviihdettä ja irrottaa yleisöstä kuin yleisöstä helakat naurut.

Tiistaina 20.9. yhdistyksen toimistolla järjestetään Avoimet ovet. Pidot alkavat klo 14 ja jatkuvat klo 17 asti. Tunnelmallisissa juhlissa luovutetaan Pöllöpalkinto sellaiselle taholle tai henkilölle, joka on edistänyt näkövammaisten kulttuurielämää. Palkinto on symbolinen pöllöpatsas, jonka on valmistanut Carola Blomstedt. Avoimissa ovissa on ohjelmaa tasatunnein ja Välähdys-kirjoituskilpailun voittajat julkistetaan. Lämpimästi tervetuloa!

Juhlavuoden kirjoituskilpailun kilpailuaikaa on jatkettu 15.8. asti. Kilpailu on tarkoitettu Kulttuuripalvelun jäsenille. Kilpailutyön otsikko on Välähdys – kulttuurikokemus ylitse muiden. Tarkemmat kilpailuohjeet ja ajantasaiset tiedot kaikista 85-vuotisjuhlaansa viettävän Kulttuuripalvelun tapahtumista löydät nettisivuiltamme osoitteesta www.kulttuuripalvelu.fi.

Lataavaa lämmintä kesää rakkaiden ihmisten keskellä toivottaa kulttuurisihteeri