MAURI JA MUSTIS KUVAILTUNA

Kuvailu Sari Rajala ja Eija Paasu

Sarjakuvassa on 6 ruutua ja puhekuplat on kirjoitettu hiukan vasemmalle kallistuvilla tikkukirjaimilla. Sarjakuvan yläpuolella on mustat pyöreät lasit, sitten teksti Mauri & Mustis ja perässä 4 tassunjälkeä.
Mauri on mustatukkainen ja hiukset ovat keskeltä päätä kuin kukonharja. Hänellä on kookas soikean mallinen pottunenä, suurehkot korvat ja hän käyttää pyöreitä mustia laseja. Isosta suusta näkyy puhuessa tasainen hammasrivi. Kaula on suhteessa muuhun vartaloon hyvin ohut. Mauri käyttää valkoista keppiä oikeassa kädessä.
Mustis on väriltään musta keskikokoinen koira, mutta pää on vaalea. Kirsu ja korvat ovat mustat ja silmät suuret ja pyöreät. Häntä ja sivuille sojottavat kapeat luppakorvat ovat muutamalla vekillä. Hännän ja korvien päät ovat pallomaiset, kuten myös vartalo. Kaula on ohut, jossa on paksu ylisuuren näköinen kaulapanta.
Ensimmäinen ruutu. Mauri on huoneessa vasemmalla, keltainen ulkotakki päällään, farkut ja liilat lenkkitossut jaloissaan. Lattialla on liila-pinkkiraidallinen räsymatto ja seinustalla piironki, jonka päällä on hedelmäkulho. Mauri kävelee kohti edessään seisovaa Mustista ja sanoo tälle: ”Laita valjaat niskaan Mustis! Taitaa olla iltakävelyn aika”. Mustis vastaa empivänä: ”Öh tuota…”
Toinen ruutu. Ikkuna kuvattuna ulkoa päin, vettä vihmoo vinottain. Ikkunassa on liilan väriset vinoraidalliset sivuverhot. Mustis katsoa napittaa ikkunan takana etukäpälät näkyen ja toteaa: ”Ulkona sataa vettä ja tuulee, ei nyt ihmeemmin huvittaisi”.
Kolmas ruutu. Mauri huoneessa vasemmalla suu virneessä näkyen vain hartioista ylöspäin. Ikkunan alla on lämpöpatteri ja Mustis seisoo edelleen etutassut nostettuna ikkunalaudalle. Se kurkistaa taakseen ja sanoo Maurille: ”Jätetään ulkoilu väliin tänä iltana. Voinhan minä käydä vessassa täällä sisälläkin”.
Neljäs ruutu. Mauri lähikuvassa, huvittunut ilme kasvoillaan. Suu on auki ja hammasrivistö näkyen hän toteaa: ”Olet kyllä ainoa tietämäni koira, joka osaa käyttää sisävessaa”.
Viides ruutu. Mauri seisoo vasemmalla. Mustis kävelee hänen ohitseen kohden WC:n ovea, jonka edessä on liila kynnysmatto. Mustis toteaa metka ilme naamallaan: ”Älä kerro kenellekään, mutta kyllä kaikki koirat sen osaavat. Mauri vastaa hämmästyneenä vasen käsi leualla: ”Niinkö?”
Viimeinen ruutu. WC:n ovi näkyy puolittain oikealla ja Mauri seisoo oven vieressä hartioista ylöspäin näkyen. Vessan ovi on lukossa ja oven raosta tulee esiin puhekupla: ”Jos se tiedettäisiin, niin ne eivät pääsisi ulkoilemaan läheskään niin usein”. Mauri vastaa leveästi hymyillen: ”Onhan se niinkin”.