Saavutettavuus

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Kajastus-lehden maksullista verkkopalvelua www.digikajastus.fi. Sivusto on julkaistu uudistuneena 20.9.2020.

Saavutettavuuden arviointi
Tämän verkkosivuston saavutettavuuden ovat arvioineen lukuisat käyttäjät, joita voidaan pitää kolmantena osapuolena.

Digipalvelun saavutettavuuden tila
Tämä verkkosivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Kirjautumissivu
Digikajastus.fi -sivuston avaaminen vaatii salasanan, jonka jokainen Digikajastuksen tai Kajastuksen tilaaja on saanut tilauksen yhteydessä. Salasana on voimassa kunkin tilauskauden loppuun.

Alt-tekstien puutteet
Kuvien alt-teksteissä on pyritty kuvailemaan kuvien sisältöä. Joissakin kuvissa alt-teksti on tilanpuutteen vuoksi vajavainen, mutta alt-tekstejä pyritään kehittämään.

Pdf-tiedostojen täydentäminen tekstitiedostoilla
Sivustolla on pdf-tiedostoja osiossa Näköislehdet eli Kajastuksen numerot ovat pdf-muodossa. Niitä on täydennetty tekstitiedostoilla eli sama sisältö on nähtävissä tekstinä samassa osiossa olevassa ”ruudunlukuohjelmille”-tiedostossa. Edelliset numerot aukeavat linkistä.

Tekstien suureneminen
Sivujen sisältö suurenee tekstin suurennuksella rajattomasti ja myös pienenee rajattomasti.

Navigaation sijainti
Sivujen navigaatiopalkki sijoittuu älypuhelimissa ja tableteissa sivun alaosaan, mutta toimii kuten pitääkin. Tietokoneella ja suurilla näytöillä navigaatio on sivun vasemmalla puolella. Jos navigaation sijainti aiheuttaa sinulle haasteita, ota yhteyttä.

Laskut
Kajastuksen ja Digikajastuksen laskut lähetetään puhekoneiden ymmärtäminä tekstitiedostoina ja lisäksi paperilaskuina kaikille niille tilaajille, jotka ovat tehneet tilauksen sähköpostitse tai ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa. Muille lasku lähetetään kirjeitse.

Saavutettavuuspalaute
Voit antaa palautetta sivuston saavutettavuudesta sivuston ylläpitäjälle sähköpostitse palaute@kajastuslehti.fi

Valvontaviranomainen
Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastaamme mahdollisimman pian.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen valvovalle viranomaiselle. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.
www.saavutettavuusvaatimukset.fi