KULTTUURIN TUULAHDUKSIA: YHDISTYKSESSÄ IDEOIDAAN!

Teksti: Tanja Rantalainen

Tätä kirjoittaessa olen soittanut 21 Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n jäsenkyselyn haastattelua. Otos on 224 yhdistyksen näkövammaista jäsentä, niin että kesäistä kyselypeltoa on vielä jonkin verran kynnettävänä. Jo nyt voin kuitenkin sanoa, että on etuoikeus pysähtyä kuuntelemaan jäsenten kertomuksia ja toiveita kulttuuriharrastuksestaan. Yhdistyksen toiminnan merkityksellisyys nousee esiin kaikissa haastatteluissa. Lämmin kiitos kaikille haastatteluun jo vastanneille ja niille, jotka siihen vielä vastaavat!

Elokuun aikana pieni joukko jäsenkyselyyn vastanneita jäseniä kutsutaan kehittämään yhdistykselle ennenäkemätöntä toimintaa. Yhdistyksen hallitus on jo toukokuussa ehtinyt kokoontua Pauligin huvilaan ideoimaan uudenlaista varainhankintaa. 1800-luvun lopulla rakennettu huvila oli kohottava ympäristö hullunhauskalle kehittämistyölle. Kulttuuripalvelussa katsotaan nyt toimintaa sielujen silmin aivan uudenlaisista kulmista.

Jäsenkyselyn tulokset ja kaikki hauska ideointiponnistelu tulevat toimimaan pohjana hallituksen strategiatyölle, kun yhdistykselle mietitään uusia, entistä kirkkaampia ja värikkäämpiä suuntaviivoja. Ne ovat myös osa kulttuurituottaja yamk -opinnäytetyötäni, joka valmistuu alkukeväästä 2019. Opinnäytetyön työnimi on Valkoinen keppi edellä – Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n jäsenet osallisuuden portaille ja se on vielä iloinen sekamelska alustavia ajatuksia.

Innostavaa, antoisaa kesää!
kulttuurisihteeri