KORPELAN KUJANJUOKSU JATKUU

Teksti: Pilvi Meriläinen

Korpelan kujanjuoksun toista kautta kuvataan jo. Kajastus oli mukana.

Huippusuosittujen Maalaiskomedia- ja Pirunpelto-sarjojen tekijöiden Heikki Luoman ja Jukka Mäkisen uusi maaseutudraama Korpelan kujanjuoksu porautuu autokorjaamo- ja kaivosbisnekseen.
Rooleissa mm. Esa Latva-Äijö (Anssi), Janne Kataja (Jaska), Karoliina Vanne (Miisa), Tuija Vuolle (Lahja Perttula) ja Juhani Niemelä (Tauno Perttula).
Korpelan kujanjuoksu sijoittuu Maalaiskomedioiden ja Pirunpellon väliin.
-Menestyssarjoja ei tehdä tekemällä, ne vain syntyvät jos ovat syntyäkseen, käsikirjoittaja Heikki Luoma sanoo.
-Korpelan kujanjuoksun kätilöinä me voimme Jukan kanssa vain toivoa, että sen maailma ja ihmiset jäävät elämään muiden sarjojemme tavoin.
-Aloin kirjoittaa sitä loppuvuonna 2012. Sarjan taustalla on edellisenä vuonna voimaantullut kaivoslaki joka oli jäänyt mieleemme. Talvivaarakin oli silloin paljon esillä, Luoma kertoo.
-Kotini lähelle tullut tuulivoimala antoi oman panoksensa Korpelan kujanjuoksun tapahtumien kehittelyyn. Mietin sitäkin aiheeksi, mutta kaivoshanke ja taistelu sitä vastaan olisi läheisempi kaikille.
Heikki Luoma ja Jukka Mäkinen ovat käsitelleet luonto- ja ympäristöasioita muissakin sarjoissaan.
Luoma korostaa, että henkilöhahmot ovat heille aina ne kaikkein tärkeimmät.

Kolme tuotantokautta

Korpelan kujanjuoksun kuvaukset alkoivat keväällä 2015. Tulossa on kolme tuotantokautta Yle TV1:n Kotikatsomoon vuosina 2016-18.
Korpelan kujanjuoksussa Jaskaa esittävä Janne Kataja on sarjan lumoissa.
– Jaska on intohimoisesti autoihin suhtautuva pienen kylän aikamiespoika, jolle sattuu ja tapahtuu. Hän on jäänyt paikkakunnalle josta moni on lähtenyt, mutta hän tuntee tyypit ja tietää miten homma toimii. Hyväntahtoinen, yhden asian mies kerrallaan, antisankarikin, mutta hän tietää oman arvonsa, Janne Kataja kuvailee.
– Korpelan kujanjuoksu sijoittuu vahvasti maaseudulle ja kertoo nykypäivästämme, miten urbaani elämä vie tilaa sieltä. Sarjassa riittää juonenkäänteitä tuttuun tyyliin; luomuviljelyä, autokorjaamo- ja kaivosbisnestä sekä ennen kaikkea mielenkiintoisia ihmissuhdekiemuroita ja huumoria.
-Tämä täyttää varmasti tarinan kaipuun, hän vakuuttaa.