TUULAHDUKSIA: KUUNNELMIA JA KIRJAILIJAVIERAILUJA

TUULAHDUKSIA
Tanja Rantalainen

Lasitähti-työryhmä on ohjaaja Anne Huttusen johdolla purkittanut kaksi näkövammaisen lahjakkuuden kirjoittamaa kuunnelmaa. Sari Kekkosen Tähtitaivaan alla on lämminhenkinen draama opiskelijatytön ristiriitaisista perhesuhteista. Ilkka Väisäsen Lasikatse taas kertoo nuoresta aikuisesta miehestä, joka saa kauan sitten kadottamansa näön takaisin. Tallenteen julkistusjuhla on 28.9. Tervetuloa yhdistyksen toimistolle tapaamaan tekijöitä!

Vuoden syyspuolella yhdistyksen kirjailijavieraiksi saapuvat Enni Mustonen ja Minna Lindgren. Salanimen taa kätkeytyvää käsikirjoittaja, tutkija, kirjailija Kirsti Mannista haastattelee Satu Linna ja riemastuttavan Ehtoolehto-trilogian kirjoittajaa yhdistyksen puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula.

Tänä syksynä kirjailija myös opettaa meitä kirjoittamaan. Näkövammaisilla naputtajilla on lokakuussa harvinainen tilaisuus päästä Elina Hirvosen oppiin. Hän on ennenkin ollut asian äärellä. Ylistettyjen romaaniensa Että hän muistaisi saman, Kauimpana kuolemasta ja Kun aika loppuu lisäksi Hirvonen on julkaissut yhdessä Anu Silfverbergin kanssa luovan kirjoittamisen oppaan Sata sanaa, tekstintekijän harjoituskirja (2010).

Kulttuuripalvelun nettisivut ovat kesän aikana heittäneet tyylikkään kärrynpyörän. Uusi, selkeä kotisivupohja on Näkövammaisten Keskusliiton tuotoksia. Siirrämme sisältöä sivuille pikkuhiljaa, mutta olemme jo keksineet kaikenlaista uutta jekkua. Ystäviämme netissä -välilehdelle on esimerkiksi koottu näkövammaisten kirjoittajien blogeja. Tervetuloa tutustumaan!

Ajantasaiset tiedot kaikista tapahtumista löydät edelleen osoitteesta www.kulttuuripalvelu.fi

Suloista syksyä! toivottaa kulttuurisihteeri