Kulttuurin tuulahduksia – Tanja Rantalainen

KONTRAPUNKTI 40 VUOTTA

Lämpimästi tervetuloa Kamarikuoro Kontrapunktin juhlakonserttiin 16.5.2015!
40 vuotta sitten musiikkileirillä Lomakoti Onnelassa virisi ajatus näkövammaisten sekakuorosta ja ajatus oli hyvä. Silloin vuonna 1975 sai alkunsa kuoro, joka nykyään tunnetaan nimellä Kamarikuoro Kontrapunkti. Kuoronjohtajan viitan on juuri sopivasti juhlavuoden alkaessa ottanut harteilleen kokenut, taitava ja idearikas Arto Joutsimäki. Kamarikuoro Kontrapunktin juhlakonsertti järjestetään lauantaina 16.5. Kirjan talon juhlasalissa. Se on tunnelmallinen kooste näkövammaisten kuoron ohjelmistosta matkan varrelta. Juhlassa nähdään myös Karelia-sekakuoro, jonka johtajana Arto Joutsimäki niin ikään toimii sekä yllätysesiintyjä. Kannattaa tulla kauempaakin!

Näkövammaisteatteri on menneen syksyn ja kuluvan kevään aikana tanssinut sydämensä kyllyydestä. Kuuden sokean tai heikkonäköisen tanssijan joukko on tutustunut afrikkalaiseen tanssiin, nykytanssiin, argentiinalaiseen tangoon ja balettiin huippuammattilaisten hyvissä käsissä. Huhtikuun 24., 27. ja 29.4. klo 18 on tanssiinkutsun aika. Tanssi mun kanssa! – demoesitysten jälkeen yleisö valtaa näyttämön, kun Iiris -keskuksessa järjestetään lavatanssit.
Kevään aikana hurmaannutaan jälleen innoittavista kirjailijavieraista. Olli Jalosen maaliskuulle siirtynyt vierailu ja Juha Hurmeen huhtikuinen vierailu tallennetaan tuttuun tapaan yhdistyksen internet -sivujen aarrekammioon, kirjailijavierailut -välilehdelle.

Tämän Kajastus-lehden ilmestymisen aikaan teemme uuden aluevaltauksen, kun Loma- ja kurssikeskus Koivupuistossa Ylöjärvellä opetetaan osallistujia vitsailemaan. Moneen kertaan palkittu vitsiniekka Arimo Mustonen aikoo paljastaa Stand up -komiikan lainalaisuudet. Uusia ovia auotaan myös blogikirjoittamisen verkkokurssilla, joka alkoi jo helmikuussa. Somen saloihin näkövammaisia kirjoittajia opastaa Veera Virmasalo. Niin ikään uusi aluevaltaus on luonto- ja kulttuurihistoriallinen leiri Kaarinassa. Toukokuussa järjestettävän leirin järjestelyjä johtaa tietokirjailija ja lintumies Hannes Tiira.

Kaksi mainiota kuunnelmakäsikirjoitusta, Sari Kekkosen Tähtitaivaan alla ja Ilkka Väisäsen Lasikatse, on aloittanut matkansa kuunnelmatallenteeksi. Anne Huttunen on ottanut monitahoiset kuunnelmat kasvattaakseen ja hedelmät poimitaan tämän vuoden puolella.

Kevään iloja Kajastuksen lukijoille toivottaa
kulttuurisihteeri