Lehden tausta

Sosiaalinen tilaus

Internetissä julkaistava lehti on jo muutaman vuoden kangastellut Näkövammaisten Kulttuuripalvelun lehtitoimikunnan ja hallituksen mielissä. Kerran asiassa jo yllettiin yrityksen asteelle. Viimevuoden lopulla verkkolehti siinsi jo horisontissa ja sen ilmestymispäiväkin sijoitettiin huhtikuulle. Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila melkeinpä tuli meitä vastaan; nyt ihmisten oleillessa kotonaan viikko-, ehkä jopa kuukausitolkulla, kaikki tapahtuu netin ja puhelimen välityksellä. NYT on DigiKajastukselle suorastaan sosiaalinen tilaus!  

DigiKajastus ei ole sama kuin paperi-Kajastus. Verkkolehti on rakenteeltaan kevyempi ja väljempi, sitä on helppo selailla älypuhelimella, helppo vilkaista jotakin, ja plarata läpi kiireettömästi.   DigiKajastus pursuaa kuvitusta. Se ilmestyy periaatteessa neljä kertaa vuodessa, mutta kuvia, lyhyitä kannanottoja, havaintoja, mielipidekolumneja ja raportteja lisätään heti, kun niitä toimitukseen tulee. Lehdessä julkaistaan tietenkin pitkiäkin juttuja, mutta DigiKajastuksen on tarkoitus olla vilkasliikkeinen ”multiokulaari”.

DigiKajastus on paperi-Kajastuksen sukulainen, totta kai. Molempien antenneja ja bittiantureita suunnitaan yhteisestä toimituksesta. Ykkösnumero on kaikessa tuottamisessa jonkinlainen prototyyppi, jota sitten hiotaan ja muokataan vakiintuneeksi tuotteeksi kehittymistä varten. Jotta uusi verkkolehti tulisi heti tutuksi mahdollisimman monille, ainakin ensimmäinen numero on ilmaiseksi kenen tahansa luettavissa osoitteessa www.digikajastus.fi.

Toivon DigiKajastuksesta löytyvän mieluisaa sisältöä uteliaaseen mieleen jos toiseenkin! Tärkeintä tässä historiallisesti oudossa pääsiäisen ajassa on kuitenkin se, että te, hyvät lukijamme, vältytte koronavirukselta ja pysytte terveinä! 

Eija-Liisa Markkula