MAURI JA MUSTIS 4 2021

Kuvailukäsikirjoitus Eija Paasu ja Sari Rajala

Sarjakuva koostuu kuudesta ruudusta. Puhekuplat on kirjoitettu käsin tikkukirjaimilla piirtämisen yhteydessä. Sarjakuvan yläpuolella on mustat pyöreät lasit, sitten teksti Mauri & Mustis ja perässä neljä tassunjälkeä.
Mauri on mustatukkainen, normaalivartaloinen mies, jolla hiukset ovat keskeltä päätä kuin kukonharja. Hänellä on kookas soikean mallinen pottunenä, suurehkot korvat ja hän käyttää pyöreitä mustia laseja. Isosta suusta näkyy puhuessa tasainen hammasrivi. Kaula on suhteessa muuhun vartaloon hyvin ohut. Mauri käyttää valkoista keppiä oikeassa kädessään.

Mustis on väriltään musta keskikokoinen koira. Pää on muuten vaalea, mutta päälaki on musta. Yläleuka on korostuneen suuri alaleukaan verrattuna ja kirsu on soikeahko musta pallo. Silmät ovat suuret ja pyöreät. Häntä ja sivuille sojottavat kapeat mustat luppakorvat ovat muutamalla vekillä. Hännän ja korvien päät ovat pallomaiset, kuten myös vartalo. Kaula on ohut, jossa on paksu ylisuuren näköinen kaulapanta.

Ensimmäinen ruutu

Mauri, Mustis ja nainen kävelevät jalkakäytävällä. Taustana on talon seinää, jossa näkyy osaa parista ikkunaruudusta. Maurilla on liila takki, kaulaliina kietaistuna kaulaan ja musta baskeri päässään. Hänellä on oranssi reppu selässään. Mustis opastaa Mauria tyynen rauhallisena. Nainen, jonka kyynärvarresta Mauri pitää kiinni, on nauravainen ja suurisilmäinen. Hänellä on vihreä takki ja punainen tupsupipo punaisilla kutreillaan. Kaulaansa hän on solminut punaisen huivin, sipaissut punaa huuliinsa ja hänellä on yliolan käsilaukku. Iloisena hän toteaa Maurille: ”Olipa mukavat pikkujoulut!” Tähän hyväntuulinen Mauri vastaa: ”Oli kyllä! Mukava tavata ihmisiä pitkästä aikaa.”

Toinen ruutu

Tummuvaa taivasta vasten näkyy hiljalleen leijuvia lumihiutaleita, sekä kerrostalojen siluetit.

Mauri ja nainen ovat seisahtaneet ja nainen on nostanut kätensä Maurin olkapäälle. Mauria katsoen nainen sanoo hymyillen: ”Minä lähden tästä kotiin päin. Jos sopii, niin voitaisiin halata, ja saat hyvän yön suukon. ”Ehdotuksesta häkeltyneenä Mauri vastaa: ”Heh, tuota, sopiihan se!” Mustis seisoo heihin selin silmät yläviistoon kääntyneenä ja harmistuksen höyry päästä nousten.

 

Kolmas ruutu

Kuvassa tausta on vaaleanpunainen. Nainen sanoo Maurille: ”Olet tosi mukava tyyppi, Mauri!” Hän ja Mauri ovat kietoneet kätensä toistensa ympärille, nainen on sulkenut silmänsä ja he suutelevat. Mustis istuu vieressä valjaat selässä pystyssä törröttäen. Sillä on silmät puoliummessa ja se on kovin maansa myyneen näköinen.

Neljäs ruutu

Vasemmalla näkyy osittain vaaleanpunainen puutalo. Kaikki kolme seisovat jalkakäytävällä illan tummunut taivas taustana. Lunta sataa edelleen. Nainen on kumartuneena kohden Mustista taputtaessaan sitä päälaelle. ”Ja sinä Mustis, olet tosi mukava ja taitava koira!”, kehuu nainen. Mustis ottaa taputukset vastaan kärsivän näköisenä silmät viirullaan. Mustiksen valjaista kiinni pitävä Mauri myhäilee tyytyväisenä.

Viides ruutu

Mauri ja Mustis ovat jatkaneet matkaansa ja nainen näkyy kauempana heidän takanaan mustana siluettina. Sieltä hän hihkaisee: ”Hyvää yötä, Mauri ja Mustis.” Mauri on kääntänyt päänsä kohden naista ja kokoon taitettu keppi kohotetussa kädessään hän vastaa: ”Hyvää yötä!”  Mustis vilkaisee takaoikealle ja näyttää kieltään.

Viimeinen ruutu

Mauri ja Mustis ovat saapuneet kotiin. Lähikuvassa olevalla parivaljakolla on yhä ulkotamineet yllään. Hyväntuulinen Mauri sanoo: ”Kyllikki on kyllä tosi mukava myös! Miksi sinä et oikein pidä hänestä?” Närkästyneenä Mustis vilkaisee Mauria ja toteaa ykskantaan: ”Etkö sinä tosiaankaan haista, että hänellä on kissa!”