MIHIN TULEMME KERRAN – KUVIA TULEVAISUUDESTAMME

Teksti: Tero Kokko

Tero Kokon Paikka-valokuvanäyttely Kallion kirjastossa on juuri päättynyt. Aihe ja asia ovat yhä ajankohtaisia.

– Kuvat olivat lähitulevaisuudesta,
jossa eri energiamuodot alkoivat vain haihtua. Kuvilla halusin näyttää yhden mahdollisuuden, jota kohti olemme ehkä menossa, ja joka on jo osittain olemassa, Tero sanoo.

– Ihmiskunta on kulkenut pitkän matkan saapuakseen nykytilanteeseen. Vastuu on meillä kaikilla ja meidän tulisi koettaa toimia vastuullisesti.

Taide kuuluu kaikille

Onko niin käytännössä? Näyttely oli yksi esimerkki, miten pienillä teoilla näyttely on saavutettava lähes jokaiselle.

Puhelimella ja Qr-koodilla pääsee näyttelyn sivuille, jossa teksti on luettavissa ja kuunneltavissa myös englanniksi ja saksaksi.
Saavutettavuus tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden tutustua näyttelyyn omista lähtökohdistaan. Näyttelyssä oli kuunneltavissa kuvaajan kuvaus kuvista ja näyttelytekstit olivat saatavilla pistekirjoituksella.

Saavutettavuusdirektiivi tulee syyskuussa

Kaikkien julkishallinnon sivujen tulee olla saavutettavuusvaatimusten mukaisia 23.9.2020. Samoin videot ja äänilähetykset, jotka tehdään 23.9.2020 jälkeen tulee olla saavutettavia (tekstitys ym.).

Paikka-trilogia

Paikka-trilogia oli kesällä 2019 kansainvälisessä Kaarisilta Biannale -näyttelyssä Lahdessa. Näyttelyyn haki 650 taiteilijaa tai ryhmää 10 maasta, ja siihen valittiin 250 taiteilijan teoksia. Sen jälkeen trilogia on ollut esillä mm. Itäkeskuksessa ja Kaapelitehtaalla.